Liga 1

Valentin Cojocaru a fugit din calea razboiului si povesteste drama vazuta in Ucraina: "E mai rau decat se vede la televizor"

Sursă foto: https://www.fcviitorul.ro/

Portarul Valentin Cojocaru era legitimat la Dnepr in prima liga ucraineana pana sa inceapa la 24 februarie razboiul dupa invadarea Ucrainei de catre Rusia.

Jucatorul cunoscut in Romania pentru evolutiile sale de la Viitorul si FCSB a revenit in cele din urma in tara dupa un drum extrem de complicat.

"Drumul a fost un haos total.  Am plecat la sase dimineata si am ajuns a doua zi la unu dupa-amiaza. Am plecat cu masinile de la club si le-am lasat la granita cu vreo 8-10 kilometri inainte. Am plecat cu bagaje, cu tot, pe jos.

"A fost incredibil ce am trait in Ucraina inainte de evenimente. Colegii sunt extraordinari. Dupa toate meciurile eram pe locul trei. Tin legatura cu colegii mei fotbalisti. Ei sunt nevoiti sa ramana in tara.

"Le-am oferit ajutorul meu, sa le aduc cumva familiile, sa fie in siguranta. Momentan in orasul nostru (n.r. - Dnepr) e destul de liniste. Acum nu ma pot bucura de fotbal, nu pot juca un meci oficial. Voi incerca sa gasesc undeva unde sa ma antrenez", a povestit Valentin Cojocaru la Protv.

Concluzia acestuia este ca "ceea ce traiesc oamenii acolo e mai rau decat vede lumea la televizor".

Din iulie 2021 Cojocaru evolua pentru Dnepr.

De frica razboiului au mai plecat din Ucraina antrenorul Mircea Lucescu si fotbalistul Mihai Leca, acesta din urma ajungand in tara dupa ce a trecut prin Polonia.

Peste un milion de oameni au plecat din Ucraina de la inceputul razboiului, iar expertii in domeniul umanitar vorbesc de cel mai mare exod de la Al Doilea Razboi Mondial vorbind de numarul mare de refugiati in doar sapte zile.

In Romania au intrat peste 120.000 de refugiati ucraineni, iar peste jumatate dintre acestia au continua drumul spre alte tari de destinatie.



Valentin Cojocaru a fugit din calea razboiului si povesteste drama vazuta in Ucraina: "E mai rau decat se vede la televizor"