UTA Arad

UTA a fost programata in Cupa Romaniei desi nu are decat un jucator legitimat

Echipa din Liga a II-a, UTA, a fost programata de Federatia Româna de Fotbal în faza a patra a Cupei României, unde va întâlni, marti, formatia Gloria Arad, desi în momentul de fata are doar un jucator legitimat în lot si nu are conducere tehnica.

Singurul fotbalist legitimat la FCM UTA Arad (n.r. - societate non-profit care a administrat clubul pe parcursul editiei sezonului trecut) este fundasul Constantin Bumbac, ale carui drepturi federative au fost sechestrate de ANAF din cauza unei sume de 70.000 de euro pe care gruparea aradeana o are de achitat la bugetul statului. Restul fotbalistilot din lot au plecat de la echipa din postura de jucatori liberi de contract.

Având în vedere situatia de fata, este posibil ca UTA sa trimita în teren la meciul cu Gloria Arad, programat, marti, de la ora 17.30, în deplasare, o echipa alcatuita din jucatori de la grupele de copii si tineret care au ramas înca pe vechea societate.

UTA se afla în aceasta perioada în reorganizare, transformându-se din societate non-profit în societate pe actiuni. Conducerea clubului UTA doreste sa evolueze tot în Liga a II-a în sezonul 2010-2011, desi, conform regulamentelor în vigoare, în cazul transformarii în societate pe actiuni echipa trebuie înscrisa în Liga a III-a. Oficialii aradeni mizeaza pe faptul ca gruparile îndreptatite sa preia locul echipei UTA, printre care se afla si formatia Fortuna Covaci, vor refuza înscrierea în Liga a II-a din cauza investitiilor pe care ar trebui sa le faca.

Conducerea gruparii aradene a solicitat FRF preluarea locului din Liga a II-a care ar reveni formatiei Fortuna Covaci, si cu a carei conducere a ajuns la un acord în acest sens, dar nu a primit niciun raspuns pâna acum.

Din cauza acestei amânari, antrenorul Roland Nagy, care are contract cu noua socitetate pe actiuni (n.r. - SC UTA 1945 SA), nu are înca niciun jucator legitimat pe noul club. În plus, conducerea UTA asteapta sedinta suporterilor aradeni, programata în aceasta seara, de la ora 20.00, pentru a afla daca noua societate va benefia de sigla si culorile vechii grupari. Suporter Club UTA, organizatie cu personalitate juridica, are toate drepturile asupra siglei si culorilor clubului aradean. În sedinta din aceasta seara, suporterii vor vota daca acestea vor fi cedate SC UTA 1945 SA.

Mediafax



UTA a fost programata in Cupa Romaniei desi nu are decat un jucator legitimat