UTA Arad

Nepotul baronului Newmann a intrat in conducerea UTA, Bara a demisionat

Nepotul fondatorului clubului UTA, baronul Francisc von Neumann, Andrew Alfred Newman de Vegvar, a aderat, duminica, la Asociatia de Conducere a gruparii aradene, in timp ce presedintele Nicolae Bara a demisionat din functia de presedinte al Consiliului Director, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Andrew Newman se implica, astfel, pentru prima data in activitatea fotbalistica a clubului fondat de bunicul sau. In urma cu cinci ani, ca mostenitor, Andrew a obtinut in instanta stadionul construit in 1946, iar, in 2005, l-a donat Consiliului Local Municipal Arad.

Singurele conditii impuse de el au fost ca stadionul sa poarte numele lui Francinsc Neumann, iar terenul pe care este construita arena sa nu primeasca o alta destinatie. In cazul in care stadionul ar fi daramat, printr-o decizie a CLM Arad, terenul ar reveni automat familiei, municipalitatea neavand nici un beneficiu dintr-o eventuala tranzactie.

Presedintele Consiliului Director, Nicolae Bara, s-a retras din functia pe care o ocupa la divizionara secunda, acelasi gest facandu-l si Ion Carciumarescu, Alexandru Badila si Mugurel Gabriel Radulescu, membrii in Consiliul Director.

Noul presedinte al Consiliului Director a fost numit Nicolae Chis, iar membri vor fi Marin Lupas, Vaczi Gyorgy, Giovani Catanzariti si Ciprian Jurma.

Noul Consiliu Director a facut o solicitare catre FRF prin care cere amanarea jocului din prima etapa a returului, cu FCM Targu Mures, datorita modificarilor survenite in conducerea clubului. De asemenea, se va incerca renegocierea si reesalonarea datoriilor pe care gruparea aradeana le are.

In functia de director tehnic a fost numit Gabor Biro, problema antrenorului principal urmand sa fie stabilita in cat mai scurt timp, dupa clarificarea situatiei actualului tehnician, Ionut Chirila.

Mediafax



Nepotul baronului Newmann a intrat in conducerea UTA, Bara a demisionat