UTA Arad

Ionut Popa: "UTA nu poate promova in acest sezon"

Directorul tehnic al echipei UTA Arad, Ionut Popa, a declarat ca formatia sa nu poate promova in Liga I in acest sezon, deoarece se confrunta cu mari probleme financiare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O grila de formare-promovare, de care fosta conducere de la UTA nu a tinut cont, iar cea actuala spera sa o rezolve la mica intelegere, poate duce echipa intr-un nou colaps financiar. Pe baza unei decizii definitive si irevocabile, FIFA obliga gruparea aradeana la plata unei sume apropiate de 230.000 de euro catre doua cluburi de liga a treia din Serbia. Suma reprezinta o grila de formare a jucatorului Nikola Vasilijevici si trebuie achitata deoarece el avea statut de jucator amator cand a fost transferat la UTA, unde l-a dobandit pe cel de profesionist.

Vasiljevici a fost adus la UTA in vara lui 2006, atunci cand echipa era finantata de Nicolae Bara si Sandu Ion. Adrian Alexandrescu era director executiv iar Marcel Coras director sportiv. Despre indemnizatia de formare a fundasului stanga s-a aflat insa doar recent.

Situatia ii creeaza mari neplaceri directorului tehnic Ionut Popa, pus in situatia sa faca echipa fara mijloace financiare. "Le transmit suporterilor, prietenilor, tuturor celor care m-au interpelat in vreun fel sau altul ca UTA nu poate promova in acest sezon. Pentru promovare avem nevoie de noutati in lot, numai ca am avea nevoie si de un buget de transferuri, care nu exista, deoarece avem de achitat datorii vechi. Singura sursa pentru completarea lotului este de pe plan local, de la Gloria. Eu nu cred ca UTA va aduce vreun jucator acum. Ramane sa aducem jucatori de la Gloria, in functie de ce mai au ei acolo si in rest nimic. In acest moment, UTA este asigurata financiar de banii veniti de la Primarie, Consiliul Judetean si sponsorizarea de la Universitatea De Vest Vasile Goldis Arad. Am discutat cu 12 jucatori, din care voiam sa transferam doi sau trei, insa putem sa-i mai aducem, cu noua datorie. De exemplu, Bucur, de la FC Bihor, nu are pret ridicat de transfer, 15.000 de euro. Am putea aduce, de exemplu, jucatori liberi sau de la cluburi cu probleme financiare si mai mari, dar pe mine ma intereseaza jucatori mai buni decat avem acum", a explicat Ionut Popa.

Pana la aparitia problemei cu Vasilijevici, se stia ca gruparea aradeana mai avea de platit 20.000 de euro fostului manager si antrenor Ionut Chirila, 12.000 de euro mijlocasului Florin Dan, 15.000 de euro la Wisla Cracovia pentru imprumutul lui Norbert Varga si 16.000 de euro la fostul oficial Marian Spiru. Acum, datoriile clubului se ridica la aproximativ 300.000 de euro.

Ionut Popa spune ca a solicitat conducerii clubului sa apeleze la justitie pentru ai pedepsi pe cei care au facut datoriile. "Nu se poate ca 21 de jucatori sa devina liberi, antrenorul sa aiba de primit si acum bani, sa stea bine mersi si sa rada de noi. Au fost aici jucatori care au jucat ca boxerii, cateva reprize, si au luat zeci si sute de mii de euro. Sa fie trasi la raspundere antrenorii si conducatorii. Si-au batut joc de banii lui Sandu Ion si Bara. Poate si acum erau finantatori, daca cei care le-au gestionat banii nu si-ar fi batut joc. Nu dau vina pe cineva anume, dar aceasta problema ar trebui rezolvata, pentru ca UTA a fost pe punctul de-a fi desfiintata. Vasiljevici? Cine l-a transferat? Nu stiu cine s-a ocupat, nici nu ma intereseaza. Ma intereseaza o ancheta, sa se stabileasca clar cine a facut acest jaf la UTA. Trebuie sa se faca dreptate si poate nu o sa se faca vreodata, ca la Revolutie", a spus tehnicianul aradean.

Daca, in urma cu un an, bugetul lunar de salarii se ridica la peste 120.000 de euro, actuala conducere se descurca cu mai putin de 50.000 de euro. Lipsa bugetului ar putea forta banca tehnica a echipei sa mentina in lot o parte dintre jucatorii propusi pentru disponibilizari. Singurul jucator la care s-a renuntat oficial este mijlocasul ivorian Dodo Digbeu, care se va reintoarce la CFR Cluj. Un alt jucator cu bagajele facute este Rolando Sousa Edson. Atacantul portughez are acceptul clubului sa plece in 18 ianuarie la probe de joc in Rusia.

La sfarsitul turului Ligii a II-a, Seria a II-a, UTA ocupa locul secund, promovabil, cu 31 de puncte.

Mediafax



Ionut Popa: "UTA nu poate promova in acest sezon"