UTA Arad

Chirila sustine ca Borcea si Turcu au dorit sa investeasca la UTA, si nu Nicolae Badea

Antrenorul lui UTA, Ionut Chirila, a declarat, marti, ca nu Nicolae Badea, ci Vasile Turcu si Cristian Borcea au intentionat sa investeasca la clubul aradean, dar au fost refuzati pentru ca gruparea ardeleana nu a dorit sa devina satelitul liderului Ligii I, transmite corespondentul NewsIn.
"Borcea si Turcu au vrut sa investeasca la UTA, au vrut sa ia urgent doi jucatori si, dupa ce eu m-am opus, am incheiat colaborarea cu ei. UTA nu este echipa satelit datorita mie, pentru ca eu nu ma vand. Am stricat o prietenie veche cu Borcea, una de durata, dar nu accept sa ma vand. Vreau sa fiu respectat pentru munca mea. Fac eforturi foarte mari sa tin UTA in viata. Sunt imbecili si oligofreni cei care cred ca UTA a fost facuta satelitul cuiva si le transmit ca mi-e mila de ei. Lumea nu ma cunoaste, am plecat din Romania pentru ca nu am acceptat un fotbal facut pe biletele din tribuna oficiala. Eu sunt altfel (n.r. in ultimii ani Chirila a locuit mai mult in Franta)", a spus Ionut Chirila, in cadrul unei conferinte de presa.

Tehnicianul formatiei aradene a evitat sa ofere amanunte, dar s-a referit la un proiect pus la punct la finalul editiei trecute a Ligii I, cand actionarii dinamovisti Turcu si Borcea intentionau sa devina finantatorii clubului UTA. "Sa nu se inteleaga ca Borcea si Turcu au dorit sa faca din UTA satelitul lui Dinamo. Au vrut sa investeasca la Arad, asta e cert, dar eu n-am fost de acord sa punem macar sub semnul intrebarii verticalitatea clubului", a precizat Ionut Chirila.

Desi UTA se afla intr-o situatie financiara delicata, cu datorii de peste un milion de euro, fara un finantator care sa-i asigure resursele, Chirila a precizat ca situatia se va schimba in scurt timp: "Saptamana viitoare, UTA va fi preluata de investitori straini".

Reactiile lui Ionut Chirila au venit dupa ce actionarul dinamovit Vasile Turcu l-a acuzat pe Nicolae Badea ca investeste bani la UTA: "Conduce Dinamo fara sa dea bani, dar baga bani la Arad".

Vasile Turcu a infirmat categoric ca ar fi vrut sa cumpere UTA. "Nu m-a interesat niciodata sa cumpar UTA. E adevarat ca am vrut sa transferam doi jucatori de acolo, dar nimic mai mult. Nu stiu cine l-a pus pe Chirila sa declare asa ceva, probabil e cineva in spatele lui. Chiar o sa il sun sa ii cer socoteala pentru ca nu se poate sa spuna asa ceva. E o minciuna mare. Ce sa fac? Sa tin doua echipe? Nu am nevoie de o alta echipa, poate doar ca satelit, o pepiniera pentru Dinamo, dar nu in Liga I, ce sa fac cu ea?", a precizat, pentru NewsIn, vicepresedintele dinamovist.

Turcu sustine ca singurul oficial al lui Dinamo care a vrut sa ajute UTA a fost presedintele CA, Nicolae Badea. "Eu nu am nicio treaba cu Ionut Chirila. El ne-a spus ca a primit 200.000 de euro de la Nicolae Badea ca sa plateasca nu stiu ce datorii la UTA. Ce sa fac eu cu Borcea la UTA? Nu ne intereseaza absolut deloc aceasta echipa", a conchis Turcu.

NewsIn


Chirila sustine ca Borcea si Turcu au dorit sa investeasca la UTA, si nu Nicolae Badea