UTA Arad

Adunarea Generala a UTA Arad a decis infiintarea unei societati noi, care sa inceapa din Liga III

Adunarea Generala a clubului UTA Arad a decis, vineri seara, înfiintarea unei societati noi, pe actiuni, care sa poate acelasi nume si sa înceapa din Liga a III-a.

UTA Arad are datorii de peste 600.000 de euro si risca sa nu fie programata în campionatul ligii secunde si chiar sa se desfiinteze, astfel ca membrii fondatori ai gruparii au fost obligati sa gaseasca o solutie prin care echipa sa îsi poata continua activitatea. Varianta declararii isolventei clubului, tot mai des vehiculata în ultimul timp, nu a fost acceptata pentru ca oficialii Federatiei Române de Fotbal (FRF) nu au putut garanta protectia echipei de penalitati sportive pentru perioada insolventei.

Dupa mai bine de trei ore de discutii, membrii fondatori au votat, cu doua execeptii, înfiintarea unei societati noi. Se pare ca noua societate, care va purta tot denumirea de UTA, a fost deja înscrisa la Asociatia Judeteana de Fotbal Arad, astfel ca doi reprezentanti se vor deplasa, luni, la federatie pentru a solicita un loc în esalonul trei. Cei doi reprezentanti vor fi Giovanni Catanzariti, actualul presedinte, si Dorel Cura, presedintele AJF Arad.

De remarcat ca echipa a fost înscrisa în liga secunda în acesta saptamâna, locul urmând sa devina vacant daca se opteza pentru liga a III-a.

"Eu cred ca locul echipei este cel putin în Liga a II-a, de unde sa încerce în permanenta sa promoveze. Sper, pâna la urma, sa se gaseaca o solutie sa jucam în acest esalon si anul viitor sa avem o echipa cu care sa încercam sa promovam în prima liga", a declarat antrenorul Roland Nagy.

UTA Arad a învins într-un meci amical, pe teren propriu, cu scorul de 4-3, echipa nou promovata în Liga a III-a, Autocatania Caransebes. Golurile aradenilor au fost marcate de Roman, Gâlca, Tucudean si Suru. Pentru echipa din Caransebes au înscris Neagu, Boureanu si Ispas.

Mediafax



Adunarea Generala a UTA Arad a decis infiintarea unei societati noi, care sa inceapa din Liga III