Universitatea Craiova

Vine schimbarea din Banie? Craiova vrea meciuri cu spectatori la reluarea Ligii 1

Chiar daca nu este nimic sigur cu privire la reluarea campionatului de Liga 1, in Banie se fac planuri pentru un eventual restart al competitiei.

Presedintele Sorin Cirtu vorbeste chiar de permisiunea spectatorilor in stadion, in conditiile in care Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a spus in clar ca evenimentele sportive ar putea fi reluate fara spectatori.

“Eu sustin venirea la stadion a spectatorilor. Daca ai stadion de 30.000 de locuri, care e problema sa stea 3.000, 4.000 sau 5.000 cu masti, manusi si sa fie distantati? Nu vin in masa. Pana la urma populatia trebuie sa se si responsabilizeze”, a declarat Cirtu la Digi Sport.

“Am inteles modul in care trebuie sa ne comportam. Acum sa tot stam acasa, izolati, niste fortari din astea, nu stiu...Ce facem, le luam munca tuturor, le luam afacerile, posibilitatea de a face bani doar pentru ca 25 la suta nu inteleg cum trebuie sa se comporte?”, a mai spus oficialul clubului din Banie.

Acesta a mai spus ca nu-i convine noua realitate si ca nu are sperante sa se indrepte lucrurile prea curand.

“Intotdeauna astepatm sa vedem ce se intampla la altii, ca de acolo traim, din ce ne dau altii, ca nu e Romania vreo forta”, mai crede Sorin Cirtu.

Craiova are cea mai mare medie de spectatori din Liga 1 la meciurile de acasa, cu 13.058 spectatori pe meci. Este urmata la mare distanta de FCSB (6.502 spectatori/meci) si Dinamo (4.610 spectatori/meci).

Klaus Iohannis despre evenimentele sportive

"Ştiu că mulţi vor dori să se reia competiţiile sportive. Dacă se va lua decizia, probabil vor fi fără spectatori", a spus presedintele Romaniei intr-o conferinta de presa la Palatul Cotroceni.

Acesta a mai spus ca "marile festivaluri probabil nu vor avea loc anul acesta" si ca masurile de relaxare dupa 15 mai "vor fi graduale".



Vine schimbarea din Banie? Craiova vrea meciuri cu spectatori la reluarea Ligii 1