Universitatea Craiova

Craiova se califica la 11 metri in fata lui Honved cu trei penalty-uri aparate de Pigliacelli. Arbitrul lovit in cap de un obiect aruncat din tribuna!

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Meci cu peripetii, joi seara, la Craiova intre Universitatea si Honved Budapesta, echipe care au ajuns in prelungiri dupa 0-0 in 180 de minute si apoi la loviturile de departajare unde oltenii s-au impus cu 3-1.

Portarul italian Mirko Pigliacelli a aparat nu mai putin de trei lovituri de la 11 metri, iar pentru Craiova au marcat Ionita, Fortes si Cicaldau. Golul celor de la Honved a fost marcat de Ngog.

Cei de la Honved n-au avut niciun sut pe spatiul portii in timpul celor 120 de minute de la Craiova.

Craiova a ratat cea mai mare ocazie in minutul 47 prin Cicaldau, jucator care a trimis in bara dintr-o lovitura libera.

In minutul 118, cand aproape toata lumea se impacase cu ideea loviturilor de la 11 metri, jucatorii celor doua echipe s-au incaierat in careul lui Honved, publicul a reactionat pe fondul celor petrecute in teren si o petarda de mari dimensiuni a explodat in apropierea centralului Arnold Hunter. In acelasi timp un obiect aruncat din peluza suporterilor olteni l-a lovit pe acesta in cap.

Arbitru s-a intins pe teren si a avut nevoie de ingrijiri medicale din partea personalului aflat pe ambulanta la stadion.

Ulterior centralul s-a ridicat fara insa a se grabi sa dea drumul meciului. Pe teren a ajuns si observatorul UEFA. Dupa indelungi discutii si parlamentari Arnold Hunter s-a retras la cabine de unde nu a mai revenit, iar meciul a fost in cele din urma reluat sub fluierul arbitrului de rezerva.

Cele doua echipe au refuzat sa mai joace in cele aproximativ doua minute printr-un non-combat tacit pana la ultimul fluier. Astfel s-a ajuns la 11 metri unde Craiova a transat disputa, cu 3-1.

AEK Atena va fi adversara celor de la Universitatea Craiova in turul 3 preliminar si sunt sanse mari ca oltenii sa joace meciul de acasa cu portile inchise.

UEFA va lua o masura disciplinara in zilele care urmeaza.

Caseta tehnica

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Martici (Briceag '13), Kelici, Acka, Bancu - Cicâldău, Mateiu, Ivanov (Qaka ’75) - Bărbuţ, M. Roman (Fortes '94), Vătăjelu (Ioniţă ’63). Antrenor Corneliu Papură;

Honved: Lefkovits (Berla ’40) - Ikenne, Batik, Kamber, Lovrici, Kukoci (Niva '92) - Kesztyus, Moretti (Uzoma ’73), Bano-Szabo - Moutari, Kulach (Ngog ’78). Antrenor Giuseppe Sannino.

Cartonaşe galbene: Vătăjelu '59 Bancu '93, Ioniţă '111, Fortes '120+10 / Lovrici '22, Kukoci '33, Moretti '52, Moutari '57, Kamber '115, Batik '120+10.

Arbitru: Arnold Hunter.



Craiova se califica la 11 metri in fata lui Honved cu trei penalty-uri aparate de Pigliacelli. Arbitrul lovit in cap de un obiect aruncat din tribuna!