Universitatea Craiova

Totul despre derby-ul Craiovei dintre FCU 1948 si Universitatea

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCUniversitateaOFFICIAL/

Noua arena din Banie gazduieste, duminica seara, mult asteptatul duel local dintre U Craiova 1948, echipa lui Adrian Mititelu, si Universitatea Craiova, formatia in fruntea careia se afla Mihai Rotaru.

Un duel care are loc intr-un cotext social si sanitar delicat pentru Romania, accesul spectatorilor fiind restrictionat din cauza pandemiei de covid.

Doar persoanele vaccinate si cele trecute prin boala in ultimele 180 de zile vor avea acces la meciul programat, duminica, de la ora 21:00.

Astfel, in loc sa vedem un stadion plin si un spectacol din partea celor doua galerii, cel mai probabil vom avea cateva mii de persoane mai degraba neutre.

U Craiova 1948 este fara victorie in ultimele sase etape de campionat, interval in care formatia pregatita de Adrian Mutu a obtinut doar trei remize.

Moralul celor de la Universitatea Craiova, echipa antrenata de Laurentiu Reghecampf, este la cote inalte dupa 5-0 cu Dinamo etapa precedenta.

Va fi un duel in premiera la nivelul bancilor tehnice intre cei doi antrenori.

Interesant este ca se dueleaza formatia cu cei mai multi debutanti (23), U Craiova 1948, cu echipa care a trimis in teren cei mai putini debutanti, Universitatea Craiova (1).

Daca la nivelul primei ligi vorbim de un duel in premiera, cele doua formatii s-au mai intalnit de doua ori in Liga 2 la Severin si pe vechiul stadion din Banie.

Ultima disputa a avut loc pe 23 noiembrie 2011, cand actuala U Craiova 1948 inca se numea FC Universitatea Craiova si nu cunoscuse falimentul, iar actuala Universitatea Craiova se numera CSU Craiova, fiind perceputa in Banie drept “clona” sau “Craiolguta”. Echipa lui Mititelu s-a bucurat de sustinerea majoritatii spectatorilor prezenti desi evolua oficial in deplasare.

In 2018 si 2019 au mai existat doua confruntari, in Liga 3, intre echipa secunda a celor de la Universitatea Craiova si echipa lui Mititelu care a revenit in fotbalul de la zero.

Cotele oferite de BETANO
U Craiova 1948 – 4.34 | Egal – 3.77 | Universitatea Craiova – 1.98



Totul despre derby-ul Craiovei dintre FCU 1948 si Universitatea