Universitatea Craiova

TAS clarifica lucrurile despre adevarata Universitatea Craiova

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Forul de la Lausanne a transat disputa dintre cele doua echipe din Craiova care isi revendica numele de “Universitatea”.

“Constată că Universitatea Craiova Club Sportiv este deţinătoarea mărcii şi are dreptul de a folosi denumirea Universitatea Craiova. TAS nu rezolvă disputele interne pentru mărci, ci analizează hotărârile FRF. Astfel, se respinge apelul împotriva deciziei FRF din 3 iulie 2019, menţine decizia şi obligă apelantul să plătească toate cheltuielile de judecată”, se precizează în decizia TAS.

Adrian Mititelu, patronul echipei FC Universitatea 1948 (n.r. - liderul din Liga 2) a contestat la TAS decizia FRF din 3 iulie 2019 prin care echipa din prima liga era recunoscuta sa evolueze sub numele de Universitatea Craiova.

Mititelu trebuie sa plateasca in urma deciziei TAS suma de 5.000 de euro catre FRF si catre Universitatea Craiova.

Recent, instanta din Romania a obligat echipa lui Mititelu sa nu mai foloseasca denumirea de “Universitatea Craiova” pentru promovarea echipei din Liga 2.

Reactia lui Mititel nu a intarziat sa apara pe aceasta speta.

„Precizare: TAS a soluționat 2 din cele 5 procese pe care le avem pe rolul acestei Instanțe de drept sportiv.

“Ambele procese au fost in contradictoriu cu CSU și FRF.

“In primul proces in care CSU a contestat afilierea noastră definitiva la FRF, TAS a respins contestația și a menținut decizia de afiliere definitiva.

“In al doilea proces in care clubul nostru a contestat decizia Comitetului Executiv al FRF prin care care s-a acordat dreptul CSU de a folosi in campionat denumirea de Universitatea Craiova, TAS a respins contestația noastră.

“Menționam ca in ambele procese părțile care au pierdut procesul au fost obligate la plata unor cheltuieli de judecată.

“In zilele următoare, după ce va fi realizată traducerea acestor decizii ele vor fi publicate pe aceasta pagina pentru a asigura transparentă necesară, pentru ca suporterii și toți cei interesați sa înțeleagă obiectul și natura litigiilor in discuție, mai informam faptul ca la finalul aceste luni asteptam alte doua decizii importante de la TAS”, se arată în comunicatul emis de FC Universitatea 1948.



TAS clarifica lucrurile despre adevarata Universitatea Craiova