Universitatea Craiova

Palmaresul istoric al Universitatii Craiova in aer. Echipa din Liga 1 are un singur trofeu!

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Cele doua echipe din Banie care activeaza in fotbalul romanesc, U Craiova 1948 CS si FC U Craiova 1948 nu detin palmaresul istoric al Universitatii Craiova pana in anul 1991.

Asa se arata in motivarea Curtii de Apel Timisoara, instanta care pe 18 iunie anul acesta a decis ca “nu exista nicio dovada ca palmaresul echipei istorice Universitatea Craiova a fost transmis pe cale legala sau conventionala catre reclamanta CS U Craiova”.

In aceste conditii, echipa din Liga 1 cu numele U Craiova 1948 CS are de drept un singur trofeu in palmares, Cupa Romaniei castigata in acest an, fiind practic o echipa infiintata in urma cu cinci ani.

De asemenea, nici echipa lui Adrian Mititelu care a promovat in Liga a 3-a nu are dreptul de a pretinde palmaresul istoric, fiind un club infiintat in 2017.

Astfel, palmaresul istoric al Universitatii Craiova cu cele patru titluri de campioana ar apartine de drept clubului FC Universitatea Craiova, care a fost dezafiliat de FRF in 2011 si ulterior intrat in faliment.

Nu exista insa o hotarare judecatoreasca in acest sens, desi Adrian Mititelu sustine ca va solicita pe cale legala transferul palmaresului de la defuncta FC Universitatea Craiova la actuala FC U Craiova 1948 SA, echipa care activeaza in Liga a 3-a.



Palmaresul istoric al Universitatii Craiova in aer. Echipa din Liga 1 are un singur trofeu!