Universitatea Craiova

Craiova pierde cu Leipzig

Sursă foto: https://twitter.com/RBLeipzig_EN

Intrata direct in acest tur 3 preliminar din Europa League, U Craiova a pierdut in deplasare cu formatia germana Leipzig, scor 1-3, insa golul marcat de Martic la ultima faza a meciului pastreaza formatia Banie in lupta pentru calificare.

Un meci in care Craiova n-a contat aproape deloc in ofensiva pana la reusita lui Martic din minutul 90+4, cand Bancu a patruns pe flancul stang si a centrat lung in careu. Tanarul Baicu a dovedit suficienta maturitate in joc sa lase minge pentru Martic, iar acesta a reluat decisiv, din prima, la coltul lung.

Asa am trait Leipzig - Craiova 3-1

Poate ca nu se face primavara cu o floare, dar reusita lui Martic schimba perspectiva mansei retur din Banie, unde Craiova are nevoie de o victorie cu 2-0 pentru a obtine calificarea in playoff. Sigur, speranta moarte intotdeauna ultima.

Leipzig a controlat aproape in totalitate meciul de joi seara, in conditiile in care nu i-a avut pe teren in primul 11 pe Werner, Poulsen sau Forsberg, vedetele echipei din Bundesliga.

Chiar si asa, prima ocazie a venit in minutul 6 si i-a apartinut lui Bruma, jucator care nu a nimerit poarta din interiorul careului.

Trei minute mai tarziu Donkor a pus un picior salvator si i-a suflat mingea lui Cunha, dupa ce Kampl trecuse usor de Briceag in flanc.

Panica din nou in careul oltenilor la o centrare din corner in minutul 20, cand Ilsanker nu a nimerit poarta singur din sase metri. Lovitura de cap s-a dus peste.

Cinci minute mai tarziu Leipzig deschidea scorul prin Konate dupa o centrare din corner. Devierea acestuia la coltul lung l-a lasat fara reactie pe Pigliacelli.

La trei minute dupa pauza Craiova trecea pe langa gol prin Mitrita, jucator care n-a reusit sa reia spre poarta din pasa lui Cicaldau.

Pe masura apropierii finalului de meci Leipzig a fortat tot mai mult si doar interventia lui Pigliacelli din minutul 69 la sutul lui Konate a mentinut diferenta de pe tabela.

Portarul italian al Craiovei n-a mai avut ce face in minutul 77 la golul de 2-0 marcat de Cunha din sase metri. Totul a pornit de la o actiune in flancul drept cu Poulsen in prim plan, jucator care a profitat de o interventie ratata a lui Ferreira.

Poulsen avea sa faca 3-0 zece minute mai tarziu, cand a reluat in poarta mingea sutata periculos din lovitura libera si deviata de Pigliacelli in bara. Unul dintre jucatorii Craiovei ramasese mai in spate si scotea din offside trei jucatori de la Leipzig.

Un 3-0 care in absenta reusitei lui Martic din prelungiri ar fi lasat zero sanse pentru Craiova la retur. Chiar daca nu arata cu mult mai bine, 3-1 este un rezultat mai aproape de adevar.

Caseta tehnica

Leipzig: Mvogo - Klostermann, Konate, Orban (Forsberg ’61), Saracchi - Kampl, Ilsanker, Demme, Bruma (Sabitzer ’62) – Augustin (Poulsen ’75), Matheus Cunha. Antrenor: Ralf Rangnick.

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Donkor, Kelici, Tiago Ferreira (Fedele ’79), Briceag - Martici, Mateiu, Cicâldău - Bancu, Mitriţă (Markovici ’85), Mihăilă (Baicu ’27). Antrenor: Devis Mangia.

Polonezul Pawel Gil a condus meciul la centru.



Craiova pierde cu Leipzig