Universitatea Craiova

Craiova isi vinde vedetele. Aproape 15 milioane de euro pe cinci jucatori in doi ani

Sursă foto: facebook.com/UCVOficial

Aparuta in peisajul fotbalului romanesc in urma sase ani direct in Liga 2 pe un loc oferit de Federatia Romana de Fotbal, U Craiova 1948 CS a ajuns un model de performanta si business pentru cluburile din prima liga.

Craiova a reusit sa promoveze jucatori de care nu auzise nimeni, fotbalisti cumparati pe bani putini si printr-o politica sanatoasa a pastrat nucleul de jucatori pana s-a ajuns la o maturitate a performantei.

Pe acest nucleu si prin transferurile putine efectuate in ultimii ani Craiova a cucerit in vara lui 2018 primul trofeu din scurta sa istorie, Cupa Romaniei, palmaresul istoricei Univeristatea Craiova ramanand blocat in disputa cu cealalta echipa a orasului, formatia lui Adrian Mititelu din Liga a 3-a.

In ultimii doi ani Craiova lui Mihai Rotaru, caci despre el vorbim cand facem referire la Craiova 1948 CS, a inceput sa-si vand vedetele, una cate una, ajungand la un profit frumos: aproape 15 milioane de euro.

Primul plecat a fost fundasul lateral Bogdan Vatajelu in ianuarie 2017 la Sparta Praga pentru o suma importanta pentru un aparator din Liga 1, este vorba de 1.3 milioane de euro. Vatajelu nu s-a impus la Sparta si a fost imprumutat in ultimele sase luni la Jablonec de unde a revenit in aceasta iarna.

A urmat in iulie 2017 ceea ce oltenii considerau a fi la momentul respectiv "perla coroanei" in materie de jucatori. Andrei Ivan era cedat rusilor de la Krasnodar pentru 1.8 milioane de euro. Nici el nu a rupt gura targului si a fost imprumutat un an mai tarziu la Rapid Viena, unde pare a-si fi regasit o parte din forma aratata in Banie.

In iulie 2018 Craiova l-a cedat pe Alexandru Baluta pentru 2.3 milioane de euro la Slavia Praga, pe Vladimir Screciu la Genk pentu 2 milioane de euro, dar si pe brazilianul Gustavo Vagenin in China la Liaoning FC pentru 1.6 milioane de euro.

Doua pierderi care s-au reflectat in jocul echipei la inceputul sezonului actual, Craiova revenindu-si dupa etape bune in care a macinat in gol. Aducerea atacantului bosniac Ervin Koljic a adus plusul de care echipa lui Devis Mangia avea nevoie pentru a regasi calea spre fruntea clasamentului.

Alexandru Mitrita, jucatorul repatriat de Craiova din Serie B italiana si transformat in om de nationala, ramasese liderul Baniei, "Leul" de care suporterii isi legau sperantele pentru lupta la titlu din acest an.

Posibila trecere a lui Mitrita la New York City FC in Major League Soccer ar putea aduce in conturile Craiova 7.4 milioane de euro, ceea ce ar ridica stacheta transferurilor din ultimii doi ani la 16.4 milioane de euro.



Craiova isi vinde vedetele. Aproape 15 milioane de euro pe cinci jucatori in doi ani