Universitatea Craiova

Craiova din Liga 1 doreste o noua schimbare a numelui

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial

Echipa din Craiova care activeaza in Liga 1 sub denumirea oficiala de U Craiova 1948 CS doreste schimbarea numelui pentru sezonul urmator. Ar fi a doua schimbare din ultimii ani, dupa ce echipa aparuta in anul 2013 a activat la inceput sub numele de CSU Craiova.

Oficialii clubului din Banie patronat de Mihai Rotaru au depus in 11 iunie o solicitare la Federatia Romana de Fotbal pentru schimbarea denumirii echipei in Universitatea Craiova, anunta Gsp.ro

Desi multi inca folosesc in mod eronat denumirea de “Universitatea Craiova”, oficial in acest moment nu exista in fotbalul romanesc o echipa cu un asemenea nume.

Echipa din Liga 1 detine marca istorica a Universitatii Craiova, dar nu si palmaresul, figurand in evidentele oficiale cu un singur trofeu: Cupa Romaniei din 2018.

De cealalta parte, echipa lui Adrian Mititelu din Liga 3, FC U Craiova 1948, apare ca o formatie infiintata de la zero pe o societate noua in anul 2017. Prin urmare nici acolo vreo urma de palmaresul istoric al Universitatii Craiova.

FRF are convocat pentru ziua de joi o sedinta a Comitetului Executiv in care se va discuta si solicitarea celor de la U Craiova 1948 CS, insa este putin probabil sa se ia vreo decizie in acest sens, totul fiind foarte din scurt si Liga Profesionista de Fotbal inca nu s-a pronuntat pe aceasta speta.



Craiova din Liga 1 doreste o noua schimbare a numelui