Universitatea Craiova

Craiova castiga in deplasare pe Sabail. Oltenii si-au facut singuri viata grea

Sursă foto: https://www.facebook.com/pg/SabailFC/

Universitatea Craiova a obtinut, joi seara, prima victorie de la revenirea in cupele europene, dupa 3-2 la Baku pe terenul sintetic al celor de la Sabail.

O victorie care face din Craiova mare favorita la calificarea in turul 2 preliminar din Europa League, dar un succes care putea fi mult mai clar decat o arata scorul final.

Craiova a deschis repede scorul prin Mateiu in minutul 12, jucator care a reluat spectaculos in poarta centrarea lui Martic de pe flancul drept.

Barbut a scapat singurul cu portarul in minutul 18 si a ratat incredibil sansa de 2-0.

Sabail a aparut prima data periculos in careul oltenilor la o faza fixa in minutul 26, atunci cand Erico da Silva, fostul jucator de la Astra, a reluat cu capul peste poarta.

In minutul 33 gazdele au restabilit egalitatea prin Ramazanov dupa o faza fixa de la coltul terenului, Craiova aratand mari slabiciuni in defensiva.

Echipa din Banie a marcat de doua ori in debutul partii secunde. Mai intai Bancu a facut 2-1 in minutul 51 dupa o faza personala de toata frumusetea, pentru ca Roman sa majoreze avantajul in minutul 67 printr-o deviere norocoasa.

Barbut a fost aproape de 4-1 in minutul 69 cu o contra care a ocolit de putin poarta.

O greseala mare a portarului Pigliacelli a dus la marcarea golului doi de catre Sabail in minutul 82. Italianul din poarta Craiovei a trimis direct in picioarele unui advers si de la acesta Ramazanov a reluat pentru 2-3 la coltul scurt.

Mare ocazie pentru Craiova la ultima faza a meciului, cand sutul lui Qaka a muscat din bara.

Returul este programat peste o saptamana in Banie, unde ”Leii” n-au nicio scuza sa nu obtina calificarea.

Caseta tehnica

Sabail: Bozinovski - Abbasov, Yunuszada, Rahimov (Yagublu ‘84, Erico - Cociuc, Essien (Duventru ’59), Amirguliyev - Abbasov, Ramazanov, Hamdi (Muradbayli ’72). Antrenor: Aftandil Hajiyevş;

Universitatea Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Bancu - Ivanov, Mateiu, Qaka – Bărbuţ (Ioniţă ’73), M. Roman (Fortes ’68), Vătăjelu (Baiaram ’90). Antrenor: Corneliu Papurăş;

Cartonaşe galbene: Erico ’73, Ramazanov ‘87/ Martic ‘7.

Fyodor Zammit din Malta a condus meciul la centru.



Craiova castiga in deplasare pe Sabail. Oltenii si-au facut singuri viata grea