Liga 1

Universitatea Craiova prinde playoff-ul cu super golul lui Bancu

Sursă foto: csuc.ro

De o executie personala de toata frumusetea a avut nevoie Universitatea Craiova pentru a castigat la limita, scor 1-0, meciul cu Gaz Metan Medias, decisiv pentru ambele echipe in vederea calificarii in playoff.

Bancu l-a invins pe portarul advers Greab cu un sut fabulos la vinclu in minutul 62.

Pana in acel moment meciul desfasurat in Trivale a fost unul extrem de echilibrat, prudenta fiind cuvantul de ordine pentru ambele echipe.

Cea mai mare ocazie a primei reprize l-a avut in prim plan pe acelasi Bancu, jucator care l-a obligat pe Greab la o interventie salvatoate in minutul 24.

In finalul primei reprize oltenii au mai avut o sansa de a marca la sutul lui Briceag din interiorul careului dupa o respingere gresita a fundasilor de la Gaz Metan.

Jocul s-a deschis mai mult in partea secunda si ocaziile nu au intarziat sa apara, cea mai mare ratata de Ivan in minutul 62 cu o lovitura de cap blocata in extremis de Greab.

Fara sa mai aiba nimic de pierdut, mediesenii au iesit in ofensiva cu toate liniile si Calancea s-a opus in extremis golului la sutul lui Buziuc din minutul 71.

Mare sansa pentru Gaz Metan in minutul 82 la o lovitura libera obtinuta de Buziuc la 22 de metri de poarta Craiovei. Dupa un minut de parlamentari Eric a executat peste zid direct in bratele lui Calancea.

Finalul n-a fost lipsit de tensiune, Eric luandu-se la harta cu Zlatinski dupa ce Briceag s-a accidentat in prelungiri si a oprit elanul ofensiv al oaspetilor prin intreruperea jocului.

Craiova a gestionat avantajul minim in fata unei echipe obligate sa inscrie de doua ori si a obtinut in cele din urma calificarea in playoff pentru prima data in scurta istorie a acestui nou sistem al Ligii 1.

Caseta tehnica

Universitatea: Calancea – Dimitrov, Popov, Barthe, Briceag (90+3 Petre) – Mateiu, Zlatinski, Bancu – Ivan, Fajic (68 Măzărache), Băluță (76 Kelic). Antrenor: Gheorghe Mulțescu

Mediaș: Greab – Crețu, Trtovac, Zaharia, Rugasevic (84 Danci) – Bic, Tahar (76 Cristea)  – Romeo (59 C. Petre), Eric, Buziuc – Sikorski. Antrenor: Cristi Pustai

Arbitri: Radu Petrescu – Adrian Ghinguleac, Mircea Grigoriu.



Universitatea Craiova prinde playoff-ul cu super golul lui Bancu