Liga 1

Universitatea Craiova invinge FCSB printr-un autogol

Sursă foto: https://www.facebook.com/UCVOficial/

Cel mai asteptat meci al etapei a 11-a le-a adus fata in fata pe Universitatea Craiova si FCSB, un meci incrancenat decis pana la urma de o eroare individuala.

Echipa din Banie a transat disputa, cu 2-1 (1-1), dupa ce Razvan Oaida si-a marcat in propria poarta cu o executie bizara.

Alexandru Cretu a centrat din flancul drept in careul celor de la FCSB si Oaida a reluat cu genunchiul imparabil pentru Tarnovanu.

La 0-0, in prima repriza, ambele echipe au ratat cate o mare ocazie. Primii care au trecut pe langa gol au fost cei de la FCSB prin Compagno dupa o recuperare a balonului in jumatatea adversa. Italianul a tras insa slab la poarta.

Craiova a echilibrat balanta ocaziilor prin Cretu, jucator ramas singur cu Tarnovanu. Portarul de la FCSB a blocat in extremis.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 32 dintr-o lovitura de la 11 metri obtinuta de Markovic in duel cu Tamm. A transformat Mitrea cu un sut in forta pentru 1-0.

Tot dintr-o lovitura de la 11 metri a marcat si FCSB in prelungirile primei reprize. Compagno a obtinut penalty-ul si tot el a transformat cu un sut pe jos.

Oltenii au luat cu asalt poarta adversa si au ratat doua mari ocazii in finalul primei reprize. Cretu in pozitie singur cu Tarnovanu si Markovic care a reluat in bara transversala au semnat ocaziile Universitatii Craiova.

Jocul a devenit aspru in partea secunda, chiar cu accente usor haotice pe alocuri, totul fiind rezumat in acest sens de autogolul marcat de Oaida, in minutul 66, si pe care l-am relatat anterior.

FCSB a ratat doua mari ocazii pe final de meci. Octavian Popescu a tras cu latul in plasa laterala din pozitie ideala, in minutul 73, pentru ca Dawa sa loveasca imprecis cu capul dintr-o centrare a lui Olaru sapte minute mai tarziu.

In clasament, FCSB ocupa un neverosimil loc 14, cu doar opt puncte adunate. Echipa lui Nicolae Dica are doua restante, cu Botosani si CFR Cluj.

Craiova lui Mirel Radoi urca pe locul patru in ierarhie, cu 17 puncte, si un meci mai putin disputat.

Caseta tehnica

Univ.Craiova: Lazar - Papp, Raul Silva, Mitrea - Vătăjelu, Al. Creţu, Screciu (Câmpanu 90), Ed. Florescu (Căpăţână 54), N. Bancu – Nistor (Mateiu 90) – Markovic (Roguljic 77). Antrenor: Mirel Rădoi.

FCSB: Târnovanu - V. Creţu, Dawa, Tamm, Radunovic - Olaru, Haruţ (Miculescu 46), Oaidă (Radaslavescu) - Cordea, Compagno, Fl. Coman (46 Oct. Popescu). Antrenor: Nicolae Dică.

Cartonaşe galbene: M. Rădoi 69, Căpăţână 88, Bancu 90+2 / Dawa 12, Fl. Coman 24, Radunovic 26, Tamm 30, O. Popescu 52, Olaru 88.

Arbitri: Petrescu Radu - Gheorghe Sebastian Eugen, Orbuleţ Mircea.



Universitatea Craiova invinge FCSB printr-un autogol