Unirea Urziceni

Interviu | Arlauskis, despre transferul in Rusia

Portarul Unirii Urziceni, Giedrius Arlauskis, se va transfera in urmatoarea perioada in Rusia, la Rubin Kazan. Cele doua cluburi sunt la un pas sa ajunga la un acord, iar ialomitenii vor primi 2 milioane de euro in schimbul lituanianului. Arlauskis spune ca paraseste cu regret Romania, insa abia asteapta sa isi cunoasca noii colegi.

Arla, pleci la Rubin Kazan?

Pana cand contractul nu va fi semnat, nu vreau sa comentez prea multe pentru ca totul poate pica in ultima secunda. Dar pot sa spun ca discutiile se apropie de sfarsit si cred ca voi semna in curand. Chiar vreau sa plec in Rusia, ar insemna un pas important in cariera mea.

Crezi ca iti va fi usor sa te adaptezi?


Va trebui sa invat limba rusa, insa nu este o problema. Daca poti sa joci in Romania, poti juca oriunde in lume! Limba rusa nu va fi o bariera pentru mine.

In iarna s-a vorbit ca esti dorit de Sevilla sau de Stuttgart. Au fost informatii corecte?


Am auzit si eu de interesul acelor cluburi, dar nu au existat oferte concrete. Sau daca au fost, nu au ajuns la mine.

Cu ce ganduri parasesti Romania?


Chiar imi pare rau ca voi parasi Romania. Las in urma o multime de prieteni cu care m-am simtit foarte bine. Dar asta este, am jucat suficient la Unirea Urziceni! Am nevoie de o provocare noua!

Unde iti propui sa ajungi?


La noul club voi avea perspective mult mai interesante. Visez ca intr-o zi sa joc intr-un campionat puternic din Vestul Europei, dar trebuie sa o iau pas cu pas. Iar Rusia este un pas important.

Problemele de la Urziceni sunt atat de grave precum se aude?


E clar ca aceste lucruri nu mai pot sta ascunse. Echipa are probleme financiare mari, exista intarzieri salariale. Urziceni are nevoie disperata de bani, asa ca patronul este de acord sa vanda jucatorii.

Prietenul tau Cerniauskas nu a convins la Vaslui. Ai vreun sfat pentru el?


Pentru un jucator tanar este foarte dificil sa se adapteze intr-o alta tara. Are nevoie de timp si de incredere! Daca va munci din greu, va primi o sansa si trebuie sa profite de ea

Onlinesport



Interviu | Arlauskis, despre transferul in Rusia