Liga 1

Un nou scandal urias in fotbalul romanesc? CFR Cluj, acuzata ca a premiat Dinamo in meciul cu Steaua

CFR Cluj este acuzata de Cornel Dinu ca in sezonul 2007/2008 a premiat Dinamo Bucuresti pentru ca echipa „cainilor rosii” sa joace cat mai bine cu Steaua. La acel moment, Steaua se afla in lupta cu CFR pentru titlu.

„Conducatorii lui Dinamo erau imparitti in doua, unii erau cu Steaua. Jucatorii puteau fi tentati. Eu am girat masurile de castigare a meciului, echipa mutata din catonament la hotel. Le-am spus lui Badea si Borcea, au facut marcaj la echipa, au stat cu noi noaptea. Am mers in meci pe ideea de a castiga. Este adevarat, s-a trimis  o suma destul de mare catre Dinamo de la CFR pentru a incuraja victoria (n.r. cu Steaua), suma venea pentru conducatori. Se pare ca suma aceasta era in jur de vreo 400.000 de euro. Meciul a inceput, s-a jucat corect, era 1-0 la pauza. Ni s-a spus ca in tribune erau vreo 20 de procurori in urgenta si jandarmi pe tot stadionul, daca meciul se juca in favoarea lui Steaua, sa ii ia pe toti daca era cazul. S-a castigat meciul cu 2-1, iar fiecare jucator a primit 20.000 de euro iar noi in conducere 15.000 de euro”, spus Dinu.

Incidentul la care s-ar referi Dinu ar fi cel din anul 2008, editia 2007/2008 din Liga 1. Dinamo a invins cu 2-1, iar acea editie de campionat a fost castigata de CFR Cluj.

Pentru un incident similar, premierea unei echipe pentru a incuraja victoria contra altei echipe intr-un meci direct, patronul Stelei, Gigi Becali, a fost condamnat la inchisoare in cazul Valiza. El a incercat sa le ofere celor de la U Cluj o suma de bani pentru a-si apara corect sansele cu CFR Cluj. Insa, U a pierdut, iar CFR a luat titlul. Se intampla in acelasi sezon in care Cornel Dinu spune ca echipa din Gruia ar fi incurajat Dinamo cu 400.000 de euro pentru a-si apara corect sansele cu Steaua.

Declaratiile lui Dinu au fost facute prima oara pentru Gazeta Sporturilor.

Rezumatul meciului se poate vedea pe Youtube. Dinamo a condus cu 2-0 prin golurile lui Bratu (penalty) si Danciulescu, iar Steaua a marcat spre final prin Ghionea.

Reactia lui Gigi Becali nu a intarziat sa apara, dupa dezvaluirile lui Cornel Dinu: „Oamenii (nr. CFR Cluj) au făcut bine ce au făcut. Eu am plătit pe nedrept cu pușcăria. Dacă ei n-au încălcat legea și au făcut lucruri normale, de ce să fie băgați la pușcărie? Dacă eu am făcut pușcărie degeaba, nu trebuie să facă și ei pușcărie degeaba?”, a spus Becali tot pentru sursa citata.



Un nou scandal urias in fotbalul romanesc? CFR Cluj, acuzata ca a premiat Dinamo in meciul cu Steaua