U Cluj

Se tine Mircea Sandu de cuvant? Viorel Duru trebuie dat afara

Pe 1 iunie 2013, in cadrul sedintei Comitetului Executiv al FRF in care s-a discutat pentru prima oara oficial despre numarul de echipe ce vor activa in sezonul viitor al Ligii 1, Mircea Sandu a facut o declaratie legata de licenta celor de la U Cluj. Acum are ocazia sa arate daca este un om de cuvant sau nu, dupa ce U a luat licenta.

La acea sedinta s-a spus ca Liga 1 va avea minim 15 echipe. Acest lucru a fost adevarat. La cele 15 s-a adaugat a 16-a, dupa ce Sageata Navodari a luat licenta ulterior.

S-a spus ca vor fi 17 daca U cluj va lua licenta la TAS, o mutare considerata la acea data de Mircea Sandu putin probabila. "Il voi demite pe Viorel Duru, seful Comisiei de licentiere, daca Tribunalul de Arbitraj Sportiv va acorda licenta celor de la U Cluj", a spus presedintele FRF pe 1 iunie 2013.

Faptul ca FRF, prin Viorel Duru, nu a acordat licenta lui U Cluj s-a dovedit un abuz, iar Mircea Sandu trebuie sa il dea afara pe seful Comisiei de Licentiere, cel care a mentinut in afara campionatului un club care din punct de vedere legal avea dreptul sa fie acolo si nu trebuia sa isi piarda timpul pe la tribunalele din strainatate.

U Cluj putea deveni ca si Timisoara, Craiova sau Rapid o victima a sistemului intern incorect ce judeca in mod partinitor. Pe baza unor rafuieli interne, acest sistem elimina echipe pe criterii ce scapa suporterilor, acestia din urma fiind privati de un spectacol sportiv atractiv.

Acum avem 17 echipe si se vorbeste de 18, un loc ce ar putea fi ocupat de Rapid, un club care a decis in defavoarea sa si nu a apelat la TAS.



Se tine Mircea Sandu de cuvant? Viorel Duru trebuie dat afara