Liga 1

U Cluj s-a facut de ras la Iasi

CSMS Iasi s-a impus cu un categoric 4-0 în partida de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, meci cu doua eliminari, patru goluri si multe ocazii, majoritatea ale iesenilor. Trupa lui Ciobotariu a condus cu 3-0 la pauza, dupa o prima repriza în care Szilagy si Petrovic au fost eliminati.

Doar trei minute au trecut de la fluierul de start al lui Adrian Cojocaru si iesenii au deschis scorul. Tiganasu a centrat perfect din lovitura libera de pe dreapta, Keita s-a desprins din marcaj la bara a doua si a reluat cu capul în poarta pe lânga Balauru.

Lucrurile nu au stat deloc bine pentru ardeleni nici în continuare. Cu echipa gazda la cârma jocului, terenul s-a înclinat spre poarta Universitatii, iar în minutul 20 clujenii au primit o dubla lovitura. Szilagy a fost eliminat pentru un fault în careu asupra lui Herghelegiu, iar Tincu a majorat avantajul gazdelor din lovitura de la 11 metri.

Echilibrul numeric s-a restabilit un sfert de ora mai târziu, dupa ce Ivan Petrovic a primit si el cartonas rosu pentru o intrare cu talpa la Muzac. Jocul s-a echilibrat si el, însa mai periculosi au ramas tot iesenii. Iar în minutul 42 Tiganasu a centrat iar perfect din lovitura libera de pe dreapta, Balauru a scapat mingea din brate în fata lui Straton, care a împins simplu în poarta.

Ardelenii au iesit mult mai motivati de la vestiare si pareau ca au puterea fizica si psihica sa forteze revenirea. Cleiton a trimis însa mingea în bara în minutul 46, iar Vasile Gheorghe a sutat milimetric pe lânga poarta câteva minute mai târziu.

Golul a venit tot la poarta lui Balauru, în minutul 62 Tiganasu renuntând la statutul de pasator decisiv pentru a lua o faza pe cont propriu în ofensiva. A patruns în careu pe stânga dupa ce a scapat din marcaj si a sutat din alergare pe sub Balauru pentru 4-0. Trupa lui Liviu Ciubotariu mai putea marca pâna la final, dar Herghelegiu în doua rânduri si Milea s-au pierdut cu firea în fata lui Balauru.



U Cluj s-a facut de ras la Iasi