Liga 1

Totul despre confruntarea CFR Cluj - Dinamo. De cand n-au mai castigat ”cainii” in Gruia

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCDinamoOfficial/

Cel mai asteptat duel al etapei a 3-a din Liga 1 se joaca sambata seara in Gruia si le aduce fata in fata pe campioaan CFR Cluj si pe Dinamo, ultima clasata fara punct si gol marcat.

Victorie CFR Cluj
Egal
Victorie Dinamo

Daca nu aveti deja un cont la Fortuna, o puteti face aici

Doua echipe aflate in momente diferite ca exprimare pe dreptunghiul verde.

CFR Cluj a inceput greoi sezon, cu pierderea Supercupei Romaniei, apoi infrangere la Astana in preliminariile Ligii Campionilor si un egal neconvingator pe teren propriu cu Poli Iasi la prima etapa a noului sezon.

Apoi, echipa lui Dan Petrescu s-a trezit ca la un semn evoluand din ce in ce mai bine si rezultatele n-au intarziat sa apara: 3-1 si calificare in returul cu Astana, 4-1 in deplasare cu Academica Clinceni in campionat si 1-0 cu Maccabi Tel-Aviv in Liga Campionilor.

Victoriile se spune in fotbal ca aduc victorii si CFR Cluj porneste cu prima sansa in fata lui Dinamo, o echipa aflata in suferinta din toate punctele de vedere.

Fara antrenor principal, dupa ce Eugen Neagoe a suferit un infarct la partida cu Universitatea Craiova, in criza de rezultate (0-5 cu Viitorul si 0-2 cu Craiova), ”cainii” sunt bagati in corzi chiar si de proprii suporteri aflati in conflict deschis cu conducerea tehnica si administrativa.

Mai mult, Dinamo va juca urmatoarele cinci meciuri din deplasare fara suporteri, ca urmare a unei decizii venita din partea Comisiei de Disciplina drept raspuns la manifestarile huliganice ale ultrasilor prezenti la Ovidiu.

Istoric vorbind duelul dintre CFR Cluj si Dinamo are o traditie de 71 de ani, cele doua formatii intalnindu-se la nivelul primei ligi de 48 de ori. Cate 20 de victorii a obinut fiecare, iar 18 meciuri s-au incheiat la egalitate.

Pe terenul lui CFR Cluj s-au disputat 24 de partide, gazdele impunandu-se de 11 ori, iar Dinamo de sapte ori. In sase randuri s-a terminat remiza.

CFR Cluj a pierdut ultima data acasa in 2 septembrie 2018, cand Viitorul se impunea cu 2-1.

Dinamo are o singura victorie in ultimele cinci deplasari, 2-0 la Concordia Chiajna, echipa ajunsa in Liga 2.

Un singur succes a obtinut Dinamo in ultimele sapte deplasari pe terenul lui CFR Cluj, 3-0 pe 6 mai 2017. Patru victorii ale gazdelor si doua remize.

CFR Cluj a batut-o pe Dinamo, cu 3-0, in Groapa, la ultima confruntare a celor doua, in 4 decembrie 2018.



Totul despre confruntarea CFR Cluj - Dinamo. De cand n-au mai castigat ”cainii” in Gruia