Liga 1

Thriller in Gruia. CFR Cluj invinge Dinamo dintr-un penalty controversat

Sursă foto: facebook.com/cfr1907

CFR Cluj s-a impus, cu 1-0 (1-0), in fata lui Dinamo, joi seara, in cel mai asteptat meci al etapei a 5-a din Liga 1 Betano.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Culio din penalty in prima repriza la o faza pe care dinamovistii au contestat-o indelung. A fost o centrare a lui Bokila din dreapta si mingea l-a lovit in piept pe Nedelcearu, insa arbitrul central a considerat ca a fost hent.

Finalul meciului a fost extrem de incins, mai ales dupa ce gazdele au ramas in dubla inferioritate numerica. Mai intai Camora a primit cartonasul rosu direct pentru o intrare dura asupra fostului sau coechipier Nascimento, pentru ca ulterior, in prelungiri, Culio sa vada al doilea galben pentru un fault asupra lui Costache.

CFR Cluj ajunge la al patrulea succes consecutiv in Liga 1 si egaleaza Botosaniul in fruntea clasamentului, cu 13 puncte fiecare.

Dinamo ramane la cota 9 puncte dupa aceasta a doua infrangere a sezonului in campionat.

Prima ocazie a meciului a apartinut gazdelor in minutul 13 la o executie spectaculoasa incercata de Hoban aflat cu spatele la poarta. Mijlocasul la inchidere a cautat poarta cu o foarfeca total surprinzatoare pentru un jucator de profilul sau.

CFR Cluj a fost aproape de gol si la reluarea cu capul a lui Vinicius la un corner in minutul 30, faza la care Romera a strans tarziu la puternicul fundas advers.

Trei minute mai tarziu Bokila il incerca pe Penedo cu un sut din marginea careului, dupa care a venit controversata faza din minutul 35.

Bokila a centrat din dreapta, mingea l-a lovit in piept pe Nedelcearu si Gaman, aflat undeva in spatele fundasului dinamovist, a acordat penalty fara sa se consulte cu asistentul de pe acea parte.

Culio a executat cu un sut pe jos si a modificat tabela, acesta ramanand de altfel si singurul gol al meciului.

Dinamo a controlat disputa autoritar in partea secunda si a fost echipa care a construit jocul, ratand o mare ocazie prin Salomao in minutul 49. Scapat singur spre poarta, mijlocasul portughez a fost blocat in extremis de portarul Vatca.

Acelasi Vatca retinea in minutul 59, in doi timpi, sutul lui Salomao cu stangul dupa o actiune personala in marginea careului, pentru ca in minutul 74 Filip sa rateze incredibil singur cu portarul. Fundasul stanga dinamovist a incercat un lob si mingea s-a dus peste poarta.

Un minut mai tarziu CFR-ul putea inchide meciul la devierea lui Omrani cu capul, mingea scurgandu-se agonizant prin fata portii dinamoviste.

Dinamo a avut dubla superioritate numerica pe final de meci, dar nici macar introducerea lui Nemec in teren nu a adus plusul de forta care sa faca diferenta pentru echipa lui Contra.



Thriller in Gruia. CFR Cluj invinge Dinamo dintr-un penalty controversat