Liga 1

TAS raspunde FRF si LPF: "Liga 1 trebuia sa inceapa cu 17 echipe"

Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne a raspuns, marti, acuzelor venite din partea Federatiei Romane de Fotbal si a Ligii Profesioniste de Fotbal, care au aratat cu degetul spre instanta elvetiana pentru harababura creata in Liga 1.

FRF si LPF acuza TAS ca ar fi dat o decizie gresita in ceea ce priveste impunerea formatiei Concordia Chiajna in locul celor de la Rapid dupa ce campionatul Ligii 1 incepuse de doua etape.

Cei de la TAS sunt insa de o cu totul alta parere si au versiune proprie in ceea ce priveste structura Ligii 1.

"In mod normal, ar fi trebuit sa fie un campionat cu 17 echipe in Liga 1! Dar insusi Comitetul Executiv al FRF a decis, pe 6 iulie, ca sezonul 2013/2014 al Ligii 1 sa fie format din 18 echipe, asa cum stabilisera si in anii precedenti! Iar intrebarea a fost cine va ocupa al 18-lea loc? In trecut, atunci cand o echipa din primele doua divizii din Romania nu primea licenta de Liga 1, intotdeauna locul acelui club a fost ocupat fie de cea mai bine clasata retrogradata cu licenta, daca echipa nelicentiata e din Liga 1, fie de cea mai bine clasata echipa, cu licenta, din Liga a II-a, daca echipa promovata nelicentiata era din Liga a 2-a!", a declarat Marco Balmelli pentru Digi Sport.

Concordia Chiajna, echipa retrograda pe linie sportiva, a inlocuit Rapid, formatie ramasa in Liga 1 in urma unui meci de baraj cu echipa ilfoveana desi nu avea licenta, astfel ca LPF a decis in sedinta Comitetul Executiv de marti ca partidele jucate de giulesteni sa fie reprogramate cu echipa din Chiajna in locul acestora.



TAS raspunde FRF si LPF: "Liga 1 trebuia sa inceapa cu 17 echipe"