Liga 1

Suporterii solicita Guvernului redeschiderea stadioanelor

Pe fondul relaxarilor anuntate pentru data de 1 septembrie, suporterii mai multor asociatii si grupari din intreaga tara au adresat o scrisoare deschisa Guvernului Romaniei pentru redeschiderea stadioanelor in perioada urmatoare.

”Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani şi nimeni nu-şi doreşte să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spaţiilor culturale şi a restaurantelor, credem că şi întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare şi, cu sprijinul tuturor factorilor implicaţi, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă”, sustin suporterii semnatari ai scrisorii pentru guvernanti.

“Suntem pe deplin conştienţi de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeaşi măsură, că viaţa ar trebui să îşi reia cursul, în condiţiile adaptate pandemiei şi că sportul are nevoie de susţinerea financiară şi morală a iubitorilor acestuia”, se mai arata in mesajul fanilor.

Stadioanele din Romania au fost inchise din 8 martie, cand Romania se afla in faza premergatoare starii de urgenta.

Fotbalul intern avea sa fie reluat pe 12 iunie cu portile inchise pentru spectatori.

Autoritatile au afirmat in repetate randuri ca vor permite din nou accesul publicului pe stadioane in masura in care cifrele pandemiei o vor permite.

“UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl ştiam cu toţii.

“În ţări precum Franţa, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistenţă în tribune, în vreme ce Spania şi Germania se pregătesc de această revenire”, le mai transmit suporterii guvernantilor.



Suporterii solicita Guvernului redeschiderea stadioanelor