Liga 1

Stoican revine pe banca lui Dinamo cu o victorie istorica

Dinamo s-a impus in fata Ceahlaului, scor 3-1, in meciul cu numarul 1000 de pe teren propriu in Liga 1 pentru formatia din Stefan cel Mare. Fara sa faca un meci nemaipomenit, "cainii" au intors scorul inregistrat pe tabela in minutul 17, dupa reusita fundasului Markovic. Gicu Grozav a egalat rapid, pentru ca tot el sa o aduca in avantaj pe Dinamo in startul partii secunde. Marius Niculae a stabilit scorul final la putin timp dupa un moment care l-a avut in prim-plan, in care oaspetii au solicitat 11 metri la o cadere in careu a lui Doru Popadiuc.

Startul mai bun de meci al oaspetilor avea sa fie concretizat, in minutul 17, cand Kneif a aparut in preajma careului cu o centrare excelenta de pe partea stanga, iar Markovic a reluat din alergare pentru 0-1.

Avantajul nemtenilor a stat in picioare foarte putin. La urmatorul atac consistent, Calancea a iesit prost de pe linia portii, iar Gicu Grozav a fost la locul potrivit pentru a restabili egalitatea.

Calancea si-a mai spalat din pacate, la mijlocul reprizei, cu o dubla interventie in fata lui Kamil Bilinski si Elhamed.

Cu zece minute inainte de pauza, Ceahlaul a ratat o ocazie uriasa de a trece din nou la conducere. Brazilianul Wellyson a finalizat alaturi intr-o situatie de unu la unu cu Naumovski.

"Cainii" au debutat cu dreptul in partea secunda. Acelasi Gicu Grozav a inscris pentru Dinamo, la capatul unei contre taioase initiata de polonezul Kamil Bilinski. Grozav a reusit dubla printr-o executie tehnica de la limita careului mare.

In minutul 60, Calancea s-a facut remarcat printr-o parada spectaculoasa in fata lui Nicolae Grigore, care si-a incercat norocul de la mare distanta. 

La randul sau, macedoneanul Naumovski a scos cateva mingi grele, iar atunci cand nu s-a putut interveni, a fost nevoie de imprecizia la finalizare a jucatorilor nemteni.

In minutul 80, Popadiuc a cazut secerat in careu dupa o intrare din spate a lui Marius Niculae. Horatiu Fesnic a lasat jocul liber. 

Scorul final avea sa fie stabilit chiar de Marius Niculae, care a indeplinit o formalitate din pasa lui Dorin Rotariu.

Dinamo: Naumovski - Barboianu, Machado, Bunoza, Filip - Rotariu, Elhamed, N. Grigore, Grozav (Boubacar 67) - Bilinski (B. Gavrila 81), Alexe (cpt., M. Niculae 46)

Ceahlaul:  Calancea - Markovic, Ichim, Buden (R. Gorea 37), Slavickas - Wellyson, Tabacariu, Rafael Kneif (S. Chitosca 58) - Popadiuc, Carjan (Balint 58), Stefanescu (cpt.)

Arbitru: Horatiu Fesnic (Cluj-Napoca)

Cartonase galbene: R. Machado 2, Elhamed 61/ Kneif 42, R. Gorea 76, Wellyson 85

Cartonase rosii: -

Stadion: Dinamo (Bucuresti)

Spectatori: 2000



Stoican revine pe banca lui Dinamo cu o victorie istorica