FCSB

Verdict amanat in procesul dintre CSA Steaua si Becali

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Tribunalul Bucuresti era asteptat sa se pronunte miercuri in procesul intentat de CSA Steaua omului de afaceri Gigi Becali pentru folosirea ilegala a brandului “Steaua” vreme de zece ani, dupa cum sustine Florin Talpan, juristul Armatei.

Instanta a amanat pentru luna mai verdictul in acest dosar, iar Gigi Becali spune ca nu va fi nici pe departe vorba de o despagubire precum cea asteptata de Clubul Sportiv al Armatei.

"Se va face o expertiza, iar daca o sa le dea vreun prejudiciu, va fi unul de 20.000-30.000 de euro", a spus Becali pentru Gazeta Sporturilor.

Acesta spune ca a prezentat instantei un tabel cu suma obtinuta de CSA de la preluarea marcii Steaua si ca in ultimii trei ani cei de la Armata au obtinut doar 18.012 euro din vanzarea materialelor promotionale cu insemnele emblemei istorice.

Stirea initiala

Este vorba despre procesul in care CSA Steaua solicita despagubiri de 37 milioane de euro lui Becali in urma unei evaluari de brand care a avut loc inainte de anul 2016, cand a fost trimis in instanta acest dosar.

Cei de la CSA Steaua invoca folosirea abuziva si cu rea-credinat a marcii Steaua in perioada 2004-2014.

In decembrie 2014 Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat o decizie definitiva si irevocabila prin care Becali a pierdut marca Steaua si dreptul de a mai folosi emblema care a facut istorie.

Doi ani mai tarziu Curtea de Apel Bucuresti ii anula lui Becali si dreptul de a mai folosi oficial numele Steaua Bucuresti, astfel ca actuala echipa din Liga 1 a ajuns la denumirea de FCSB, un acronim care oficial nu inseamna nimic, dar care pentru multi reprezeinta adevarata Fotbal Club Steaua Bucuresti.



Verdict amanat in procesul dintre CSA Steaua si Becali