FCSB

Viitorul FCSB în cumpănă. Becali nu știe ce strategie să aplice: ”Spun eu vreodată altceva în afara de titlu?”

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial/

Gigi Becali s-a resemnat cu ratarea unui nou titlu în Liga 1 și spune că se află în cumpănă cu privire la strategia pe care trebuie să o urmeze. Un lucru e cert, Becali va continua cel puțin încă un sezon la FCSB atâta vreme cât din fotbal va obține profitul dorit.

”Nu am binecuvântare de la duhovnic să vând echipa și atunci nu o fac. Nu știu dacă e benefică pentru mine echipa, îmi afectează sănătatea. Să văd partea plină a paharului, că eram pe locul 12 și acum suntem pe 2 și jucăm cupele europene. Poate știe Dumnezeu mai bine, dar nu mai am puterea tinereții să pot duce emoția, atunci sunt două soluții. Ori să elimin emoția și pentru asta trebuie să bag 5-6 milioane să iau campionatul la pas, apoi vine emoția în cupele europene. M-am legat de fotbal și mă ține așa în lacăt și nu mă lasă să renunț. Să vedem ce semne îmi dă Dumnezeu, mai stăm un an.

”Un singur jucător mai avem (n.r. – de vândut) e Coman. Coman are clauză 5 milioane de euro. Oricine dă 5 milioane îl ia pe Coman. Dacă pleacă el mai putem să fim o echipă? În rest care, Olaru a fost praf. Noi la 2-0 minge lungă, minge lungă. Ne trebuie doi fundași centrali.

”Trebuie să iau doi fundași centrali, un mijlocaș care să dirijeze echipa și un atacant care nu numai să devieze, Compagno e bun deviază, dar am nevoie de un atacant care să țină de minge și să aștepte echipa pe contraatac. Dacă rămân și nu fac investiții, o să fim fii ploii pe toate planurile.

”Ori iau jucători liberi să am un lot numeros, ori cumpăr jucător să am jucători valoroși dar și numeros. Eu nu risc mulți bani la fotbal, risc cât e normal. La fotbal este o gaură, un sac, unde pui bani și le dai foc. Eu acum să vedem dacă vreau să mai dau. Am dat 10 milioane când am luat echipa de la Talpan, am mai dat foc la 13 milioane pe urmă. Acum nu poți să iei mai mult de 15 milioane pe jucători. Eu vreodată zic că playoff, zic altceva în afară de titlu? Pentru ce mai rămân în fotbal? Eu încerc să fac bani din fotbal, nu fac muncă patriotică. Dacă văd că nu pot să mai fac bani, renunț și la revedere. I-am făcut nume FCSB care e mai mare decât CSA. Aia se va închide că nu au justificare, care e motivația să dai milioane de euro unor jucători care nu au drept de promovare.

”Sunt cinci care o să plece, le expiră contractele. Cristea, Oaidă să plece pentru că nu sunt jucători de Steaua, adică de FCSB să nu mă dea Talpan în judecată. Avem două soluții, nu sunt convins pe care o aleg. Ori tăiem și facem și dregem, ori mai riscăm, investim și să luăm campionatul la pas. Adică să rămânem o echipă ca până acum”, a spus Gigi Becali.

Cei cinci jucători cărora le expiră contractele cu FCSB la finalul acestui sezon sunt: Valentin Crețu, Deian Sorescu, Joonas Tamm, Boban Nikolov și Billel Omrani.

Dintre aceștia doar Tamm are șanse să continue, ținând cont că are cele mai multe minute jucate dintre cei cinci.



Viitorul FCSB în cumpănă. Becali nu știe ce strategie să aplice: ”Spun eu vreodată altceva în afara de titlu?”