FCSB

Va rupe Alibec blestemul transferurilor pe axa Astra - Steaua?

Sursă foto: Steaua Facebook

Denis Alibec a venit cu surle si trambite la Steaua, transferat de la Astra Giurgiu. El este insa al patrulea jucator venit pe aceasta axa, iar cei trei precedenti, sositi la fel cu covor rosu, au dezamagit si pe multi bani.

Steaua i-a adus in 2016, de la Astra pe jucatorii William de Amorim, Gabriel Enache si Fernando Boldrin. 

De Amorim

De Amorim, adus la insistentele lui Gigi Becali, a dezamagit si tot ce a putut face a fost sa promita un an 2017 mai bun. A semnat pe 5 ani cu o clauza de reziliere in valoare de 10 milioane de euro! Valoarea sa a scazut de la 1,8 milioane de euro la 1,6 milioane. Steaua ar fi platit pe el 700.000 (neoficial) si i-ar achita un salariu de peste 12.000 de euro. 

Enache

Enache, un alt jucator adulat de Becali, a fost unul dintre cei care au gafat in momentele principale, inclusiv in Europa League - asa cum scriam aici. Nu conteaza ca greseste, nu conteaza ca ia cartonase rosii, el joaca si o face prost. De la momentul transferului valoarea sa a scazut cu aproape 50%, de la 2 milioane de euro la 1,2 milioane. Steaua a platit pe el 500.000 de euro.

Boldrin

Boldrin nici nu s-a obosit să vină la reunirea Stelei din 2017, a anuțat că întârzie. I s-a transmis deja că nu va mai face parte din planurile echipei principale în acest an.  Steaua a platit pentru el 300.000 de euro la momentul transferului. Boldrin si-a pastrat valoare de piata de la momentul transferului, cea de 1,5 milioane de euro. 

Urmează Alibec

Cam acestea au fost transferurile Astrei către Steaua. În acest context vine Denis Alibec. Atacantul este de departe cel mai scump jucator transferat de Steaua de la Astra, contra sumei de 1,5 milioane de euro in contextul in care valoarea sa de piata este de 2,5 milioane.

Va reusi Alibec sa dinamizeze Steaua? Sau, in ceea ce il priveste pe el, va reusi sa nu dezamageasca precum predecesorii sai? Are toate atuurile sa isi puna amprenta in mod pozitiv pe jocul Stelei. A jucat la Astra 64 de partide si a marcat 32 de goluri, o medie excelenta pe care ramane de vazut cum o va continua la clubul „militar”.



Va rupe Alibec blestemul transferurilor pe axa Astra - Steaua?