FCSB

UEFA a raspuns la intrebarea cine e adevarata Steaua

Sursă foto: https://www.facebook.com/FCSBOfficial

La solicitarea Asociatiei Steaua 1947 cei de la UEFA au oferit un raspuns pe tema adevaratei echipe Steaua Bucuresti din fotbalul romanesc.

”UEFA respecta si aplica regulamentul FIFA in special atunci cand este vorba de spete sportive, bine definite in regulamentul anterior specificat.

FCSB este considerata ca fiind aceeasi entitate sportiva fotbalistica, cu Steaua Bucuresti, datorita respectarii articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA.

“Avand in vedere faptul ca, atat in 1998 cat si in 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzioneaza faptul ca ulterior respectarii regulamentului, actiunile sunt retroactive si nu afecteaza sub nici o forma identificarea aceluiasi club”, se arata in raspunsul celor de la UEFA.

FCSB, fosta FC Steaua Bucuresti, a pierdut in 2015 in instanta dreptul de a folosi numele “Steaua” in urma unui proces initiat de Florin Talpan, juristul Clubului Sportiv al Armatei.

In 2017 cei de la CSA au reinfiintat sectia de fotbal si au inceput sa evolueze in Liga a 4-a.

CSA Steaua a ajuns in 2021 in Liga 2, fara drept de promovare in primul esalon, fiind un club departamental.

Desi a incheiat sezonul pe locul patru, loc de baraj pentru promovarea in Liga 1, cei de la CSA Steaua au fost inlocuiti de Concordia Chiajna.



UEFA a raspuns la intrebarea cine e adevarata Steaua