FCSB

Steaua, victorie spectaculoasa cu CSU Craiova

Steaua s-a impus fara nicio problema, cu 3-1, in fata nou promovatei CSU Craiova in meciul disputat sambata seara pe arena din Ghencea in etapa a 2-a a Ligii 1.

Steaua a inceput in forta si a reusit deschiderea scorului dupa numai trei minute prin Adi Popa. Acesta a profitat de apatia defensivei formatiei oltene si a inscris cu un sut din alergare.

CSU Craiova a ratat cea mai mare sansa de gol in minutul 10 in urma unui corner de pe stanga. Mingea centrata in careu a ajuns la Nuno Rocha si reluarea acestuia a fost scoasa in extremis de pe linia portii de Parvulescu.

Faza la limita si oltenii au protestat spunand ca mingea a depasit linia portii, dar cum in Liga 1 nu avem tehnologia video de la Cupa Mondiala trebuie sa dam crezare brigazii de arbitri.

Steaua a replicat imediat si Stanciu l-a cautat cu o minge de intalnire pentru Iancu, singurul varf stelist, dar acesta a fost blocat de portarul Brac.

Acelasi Brac s-a remarcat in minutul 27 la sutul in forta trimis de Latovlevici, mingea fiind respinsa in lateral.

Steaua si-a majorat avantajul cu noua minute inaintea pauzei prin reusita de senzatie a lui Sanmartean. Revenit printre titularii Stelei dupa episodul Stromsgodset, mijlocasul de creatia a transformat magistral o lovitura libera.

O noua mare ocazie a fost irosita de Steaua in minutul 60 la capatul unui contraatac purtat de Sanmartean. Acesta a pasat scurt in stanga pentru Parvulescu, iar acesta a trimis din prima putin pe langa poarta lui Brac.

Craiova a avut o posesie superioara in a doua jumatate a partii secunde si Ferfelea a trecut foarte aproape de gol in minutul 71. Executie spectaculoasa din lovitura libera si Arlauskis s-a intins serios pentru a bloca.

La cealalta poarta Brac s-a remarcat si el la sutul lui Tanase, jucator intrat in partea a doua a meciului in locul lui Parvulescu, insa tot Steaua avea sa marcheze in prelungiri.

Sanmartean a executat pe coltul lung o lovitura libera, iar Varela venit din spate nemarcat a indeplinit o simpla formalitate.

La ultima faza a meciului oltenii au marcat golul de onoare prin Andrei Ivan, un jucator de doar 17 ani pe care si Steaua a vrut sa-l cumpere in aceasta vara. Sut la coltul lung si CSU Craiova pleaca din Ghencea cu un gol marcat.

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Sanmartean - Popa, Stanciu (Chipciu '69), Pirvulescu (Tanase '63) - Iancu (Keseru '74). Antrenor: Constantin Galca.

CS Universitatea Craiova: Braci - Achim, Frasinescu, Da Graca, Vatajelu - Madson, Rocha (Ivan '82) - Baluta (Herghelegiu '84), Ferfelea, Bancu (Neacsa '60) - Curelea. Antrenor: Ionel Gane.

Cartonase galbene: Rapa '45, Prepelita '70, Arlauskis '80 / Bancu '39, Da Graca '77, Baluta '79

Arbitri: Adrian Cojocaru (central) - Nagy Miclos Istvan, Adrian Marginean (asistenti) - Horatiu Fesnic (rezerva)

Observatori: Corneliu Fecioru, Paul Mincu.

Meciul s-a disputat fara spectatori, FC Steaua fiind sanctionata in urma incidentelor create de spectatori la jocul cu Otelul Galati, din ultima etapa a sezonului trecut.

La partida a fost prezent si fostul jucator stelist Pablo Brandan, care a semnat un contract cu CS Universitatea Craiova.

[news-108602]



Steaua, victorie spectaculoasa cu CSU Craiova