FCSB

Steaua tremura pentru victoria cu Juventus. Penalty ratat de nou-promovata la ultima faza

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

Un meci cu o desfasurare halucinanta din primul si pana in ultimul minut intre Juventus Bucuresti, echipa aflata la primul sezon din istorie in Liga 1, si vicecampioana Steaua. In cele din urma s-a impus echipa lui Nicolae Dica, scor 2-1, insa inceputul si finalul partidei le-a dat mari emotii ros-albastrilor.

Titularizat la o zi dupa ce fusese prezentat oficial la Steaua, fundasul portughez Artur Jorge si-a trimis mingea in propria poarta la chiar prima atingere de balon.

Cei de la Juventus au avut lovitura de inceput a meciului, faza de atac a gazdelor a curs in stanga cu Mazarache in prim plan. Acesta a pasat in fata portii de langa un Nedelcu care poate fi orice pe teren mai putin fundas central si Artur Jorge a reluat incredibil in propria poarta. Era doar secunda 13 a meciului de pe arena Ilie Oana din Ploiesti.

Incurajati de avantajul nesperat inregistrat pe tabela, jucatorii lui Daniel Oprita au prins curaj si au amenintat in mai multe randuri poarta lui Nita in minutele care au urmat

Steaua a egalat la jumatatea reprizei prin Romario Benzar cu un sut spectaculos dintr-o lovitura libera obtinuta de Pintilii in marginea careului advers.

Pana la pauza echipa lui Dica avea sa treaca in avantaj prin reusita lui Man din minutul 34, tanarul jucator finalizand din interiorul careului dupa o pasa printre oferita de William De Amorim.

Calintaru a fost jucatorul de care s-au legat marile ratari ale celor de la Juventus in partea secunda. Mai intai acesta a ratat din actiune in minutul 53, cautand un exterior spre coltul lung.

Acelasi jucator a avut in bocanc sansa egalarii la chiar ultima faza a meciului dintr-un penalty acordat de centralul Marius Avram la un hent comis de Nedelcu.

Calintaru a ales sa execute printr-o scarita pe centrul portii si n-a facut decat sa trimita in bratele lui Nita.

In alta ordine de idei, Budescu a revenit la Steaua din minutul 62, acesta ratand o mare ocazie sase minute mai tarziu.

Juventus a ramas in inferioritate numerica dupa eliminarea lui Carabela din minutul 72.

Caseta tehnica

Juventus: R. Stoian - Călinţaru, Wallace, Benga, Carabela - Mihăescu - Al. Zaharia (Petre '69), Sesar, Băjenaru (Bărbulescu '77), Stoenac (Dzalamidze '46) - Măzărache. Antrenor: Daniel Opriţa

Steaua: Niţă - R. Benzar, Nedelcu, Jorge, Pleaşcă - Pintilii, Filip (Budescu '62) - Man (Grecu '81), D. Benzar (Achim '46), De Amorim - Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Cartonaşe galbene: Carabela '45, '72 Sesar '45 / Man '19, Filip '62, Gnohere '75, Pintilii '85

Cartonaş roşu: Carabela '72

Meciul a fost arbitrat de Marius Avram.



Steaua tremura pentru victoria cu Juventus. Penalty ratat de nou-promovata la ultima faza