FCSB

Steaua transfera un portar strain

Mihai Stoica, managerul general al clubului Steaua, a dezvaluit, vineri, ca formatia din Ghencea se afla in tratative cu un international strain pentru postul de portar. Cluburile s-au inteles, lipseste acordul lui Becali. Ar fi al patrulea portar strain la Steaua dupa Andrey, Carlos si Zapata.

Interesul Stelei pentru aducerea unui transfer a aparut in contextul accidentarii tanarului Cojocaru, jucator considerat inlocuitorul ideal pentru Tatarusanu din vara.

"Trebuie sa mai aducem un portar. Cojocaru va suferi din pacate si el o interventie chirurgicala si nu ne putem baza pe el pana la finalul returului. Este o problema pe care am descoperit-o in decembrie. Este un portar tanar pe care ne bazam foarte mult", a declarat antrenorul Laurentiu Reghecampf.

Spusele lui Reghecampf au fost intarite si de MM Stoica: "Avem un portar pe lista, un portar strain, dar asteptam acordul patronului pentru a-l avea alaturi de noi din prima zi de pregatire. Nu este vorba de Arlauskis, portar care a avut oferta de 1.5 milioane de dolari".

Steaua si celalat club s-au inteles, trebuie doar ca Gigi Becali aflat pe moment in Spitalul inchisorii Poarta Alba sa dea unda verde.

Steaua a mai contat in trecut pe portari straini adusi la echipa in mandatele lui Mihai Stoica. Este vorba de brazilianul Andrey Nazario Afonso, portar adus in 2007 de la Figueirense si care a bifat doar sase meciuri in Ghencea inainte de a fi trimis la echipa a doua si apoi dat afara. In prezent Andrey a ajuns la 30 de ani si evolueaza pentru America Futebol Clube din a doua liga braziliana.

A doua incercare cu portar strain la Steaua s-a numit Carlos Alberto Fernandes si a fost adus in Ghencea in ianuarie 2006. Spre deosebire de Andrey, Carlos a jucat 22 de meciuri si a ajuns cu Steaua pana in semifinalele Cupei UEFA in sezonul 2005/2006. Dupa un an si jumatate Carlos a plecat la Boavista Porto, iar in prezent apara culorile clubului Moreinrense din a doua liga portugheza.

Cel mai mult a rezistat in Ghencea columbianul Robinson Zapata. Adus in vara lui 2007 pentru 500.000 de euro de la Cucuta Deportivo, cel supranumit Rufay si-a dus la bun sfarsit cei patru ani de angajament cu Steaua si a adunat 85 de meciuri in tricoul ros-albastru. Zapata a plecat de la Steaua in curtea celor de la Galatasaray, iar in prezent, la 35 ani, se afla la echipa Millonarios, locul 6 in ultima editie a campionatului Columbiei.



Steaua transfera un portar strain