FCSB

Steaua tinuta in sah de Viktoria Plzen. Calificarea se joaca in Cehia

Sursă foto: twitter.com/fcviktoriaplzen

Steaua si Viktoria Plzen au terminat la egalitate, scor 2-2 (1-1), marti seara, pe Arena Nationala, in prima mansa din turul 3 preliminar al Champions League. Echipa din Cehia a condus de doua ori, insa de fiecare data Steaua a revenit in pofida unui arbitraj ostil din partea unui central din Azerbaidjan care le-a tolerat oaspetilor faulturi la limita si trageri grosolane de timp.

Inceputul meciului a apartinut celor de la Viktoria Plzen, echipa care a sufocat-o pe Steaua in primele zece minute, interval in care cehii au obtinut doua lovituri de la coltul terenului si au avut o alta faza periculoasa cu decarul Kopic in prim plan.

Steaua a iesit o singura data periculos din propria jumatate la o lansare pentru Tanase in flancul drept, insa centrarea acestuia n-a avut adresa.

Minutul 12 a adus sutul lui Kolar pe centrul portii dupa o incursiune pe zona centrala fara om la blocaj. Nicio problema pentru Nita, insa Viktoria Plzen ramanea echipa in controlul partidei.

Primul corner al Stelei a fost primit cu entuziasm un minut mai tarziu la un sut al lui Momcilovic deviat in afara terenului, insa faza fixa avea sa ramana fara rezultat pe tabela.

Inceputul slab al Stelei a fost taxat de cehi in minutul 24, cand puternicul atacant Krmencik a fost scapat un moment din marcaj suficient pentru a deschide scorul cu un sut in forta.

Cea mai mare ocazie a Stelei a fost irosita de Teixeira in minutul 28. Excelent lasat singur cu portarul de o diagonala a lui Budescu, portughezul a intarziat sutul si a fost blocat in ultima instanta de Bolek, goalkeeper-ul lui Plzen.

Steaua a egalat in minutul 37 printr-un sut formidabil trimis de Budescu dintr-o lovitura libera de la 25 metri zona centrala, lovitura obtinuta de Alibec.

Finalul de repriza a fost unul electrizant, pe contre, cu cate o faza de gol la fiecare dintre porti. Hrosovsky a scapat singur in careul stelist, dar si-a prelungit prea mult balonul la un contraatac in superioritate numerica, faza la care stelistii au rasuflat usurati. A urmat apoi replica Stelei prin Alibec care a tras de la peste 30 de metri pe langa poarta.

Repriza a doua

Faza controversata in minutul 51 cu arbitrul din Azerbaidjan in prim plan. Enache a cazut in careul advers, stelistii au cerut penalty, dar nu au obtinut decat galben la Alibec pentru proteste.

Kopic a readus-o pe Plzen in avantaj in minutul 52 cu o reluare din fata portii la o minge respinsa de Nita. Portarul stelist s-a opus intr-o prima faza la un sut in forta din marginea careului.

Steaua a egalat rapid dupa doar noua minute printr-o lovitura de cap a lui Teixeira la coltul scurt din centrarea ideala a lui Momcilovic.

Iesirile lui Alibec si Budescu au slabit-o pe Steaua in ofensiva, iar singurele ocazii ratate de vicecampioana Romaniei au venit pe final de meci.

Doua mari sanse ratate de Steaua la aceeasi faza prin Teixeira si Gnohere in minutul 87. Ambii au ratat poarta incredibil din pozitii favorabile.

Inca o ocazie uriasa ratata de Steaua cateva zeci de secunde mai tarziu. Gnohere a reluat cu latul peste poarta din centrarea lui Pintilii, jucator care recuperase ideal in jumatatea adversa.



Steaua tinuta in sah de Viktoria Plzen. Calificarea se joaca in Cehia