FCSB

Steaua se califica in playoff-ul Ligii Campionilor

Steaua Bucuresti, campioana Romaniei, s-a calificat miercuri seara in playoff-ul Ligii Campionilor, dupa ce a invins pe Aktobe, cu 2-1, in mansa retur de la Bucuresti. Prin acest rezultat Steaua si-a asigurat prezenta in grupele Europa League, dar miza cea mare va fi patrunderea in grupele Ligii Campionilor pentru al doilea an consecutiv. Steaua isi va afla adversara din playoff vineri, de la ora 13:00, in direct pe onlinesport.ro.

Steaua a inceput in forta returul cu Aktobe intocmai cum promisese antrenorul Costel Gilca la conferinta de presa care a prefatat intalnirea de la Bucuresti.

Lucian Sanmartean a ratat astfel prima ocazie a meciului, sutand putin pe langa poarta in minutul doi al meciului.

Jocul s-a mutat rapid in careul Stelei si Latovlevici a respins cu capul intr-o situatie care se anunta periculoasa pentru poarta lui Arlauskis.

[news-108665]

Steaua a deschis scorul in minutul 3 prin Chipciu la capatul unui contraatac initiat de Popa inca din propria jumatate. Acesta a patruns cu mingea la picior in careul advers si a intors pentru finalizarea lui Chipciu.

Gilca a fost nevoit sa mute dupa zece minute de la deschiderea scorului, mijlocasul Sanmartean acuzand o durere in zona toracica. In locul acestuia a intrat Filip si sub adapostul scorului de pe tabela devenise clar ca Steaua va incerca sa conserve rezultatul.

In minutul 31 portarul Arlauskis a iesit la rampa cu o prima interventie salvatoare. Popa a incercat sa trimita inapoi catre propriul portar, a trimis prea slab si Antonov a interceptat ramanand intr-o pozitie de unu contra unu cu Arlauskis. Acesta a reusit sa blocheze spre disperarea lui Vladimir Gazzayev, antrenorul oaspetilor.

Steaua a profitat si cu cinci minute inaintea finalului primei reprize Stanciu a reluat spectaculos fara preluare din centrarea lui Chipciu. Un gol venit la momentul potrivit pentru a taia elanul kazahilor.

Aktobe nu s-a predat si Arlauskis a mai intervenit o data pana la pauza blocand decisiv in doua randuri facandu-l uitat pe Ciprian Tatarusanu.

Echilibrul numeric s-a rupt la sapte minute de la reluarea jocului Logvinenko fiind eliminat dupa un fault din spate comis asupra lui Filip.

In minutul 61 Steaua a ratat prima ocazie a partii secunde la o centrare in careu pentru Chipciu. Acesta a plutit pur si simplu pentru intalnirea cu balonul si nu mult a lipsit sa se ciocneasca violent de bara portii celor de la Aktobe.

Pe masura apropierii finalului meciului Steaua a inceput sa joace la rezultat si sa tina mai mult de minge. Doar suturile trimise de Latovlevici (76) si Filip (80) au mai dezmortit tribunele, insa ultimele cinci minute aveau sa fie cu adevarat tensionate.

Aceasta datorita sau din cauza, depinde din ce unghi privim situatia, golului marcat de Kapadze in minutul 85. Un gol venit din senin si pe fondul unei noi inexactitati in apararea Stelei. Latovlevici a deviat pe spate pana la adversarul sau si Kapadze a gasit un culoar prin care a trimis in poarta lui Arlauskis.

Steaua: Arlauskis - Rapa, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Sanmartean (Filip '12) - Popa, Stanciu (Iancu '48), Tanase (Pirvulescu '81) - Chipciu. Antrenor: Constantin Galca.

FK Aktobe: Sidelnikov - Mirosnicenco, Arzumanian, Logvinenco, Anderson Mineiro - Danilo Neco, Korobkin, Tarikaiev, Kairullin (Kapadze '60) - Antonov (Almbetov '68), Pizzelli (Sabalin '80). Antrenor: Vladimir Gazzaev.

Cartonase galbene: Chipciu '6, Latovlevici '68 / Mineiro '11, Logvinenco '23, '56 Korobkin '35

Cartonas rosu: Logvinenco '56

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Cehia, cu Miroslav Zelinka la centru. Zelinka a fost ajutat la cele doua linii de Antonin Kordula si Jan Patak, in timp ce rezerva a fost Zbynek Proske.

Delegatul UEFA a fost elvetianul Rene Eberle, in timp ce observatorul de arbitri spaniolul Manuel Enrique Mejuto Gonzalez.

La partida au asistat 24.430 de spectatori.



Steaua se califica in playoff-ul Ligii Campionilor