FCSB

Dinamo elimina Steaua, calificare pierduta pe mana ei si a unui arbitru cu ochelari de cal

Steaua iese din Europa League dupa ce a pierdut intalnirea cu Dinamo Kiev de pe teren propriu din ultima etapa a fazei grupelor. Campioana Romaniei avea nevoie de o victorie la limita pentru a merge in 16-imi in conditiile in care Rio Ave si-a respectat blazonul si a invins-o pe Aalborg (2-0), insa a cedat cu 0-2 in urma unui gol primit din offside si a unei reusite de la 30 de metri in finalul meciului. Anterior Steaua avusese un penalty clar neacordat la un hent petrecut chiar sub ochii arbitrului central Michael Oliver.

Steaua s-a instalat inca din debut in jumatatea adversa si prima ocazie a aparut la cel dintai corner. Balonul centrat in careu a fost reluat cu capul de Szukala si mingea s-a scurs putin pe langa poarta.

Cei de la Dinamo Kiev au ratat prima ocazie mare a meciului la pasa lui Lens pentru Kravets in interiorul careului. Atacantul ucrainean a sutat spre sansa Stelei in plasa laterala, insa faza a pornit de la depasirea lui Bourceanu la centrul terenului.

La faza imediat urmatoare stelistii au atacat taios si Keseru a trimis bine pe pozitie viitoare pentru urcarea lui Chipciu, insa acesta l-a luat la tinat pe Sovkovski.

Steaua a continuat sa joace cursiv si sa atace in valuri, iar ocaziile nu au lipsit de la poarta lui Dinamo Kiev. Varela l-a testat pe Sovkovski cu o lovitura de cap dupa o lovitura libera, pentru ca imediat dupa Tanase sa caute coltul scurt dupa ce il depasise in viteza pe Gusev.

Acelasi Kravets a aparut destul de liber la finalizare in minutul 20, insa din fericire pentru stelisti a ratat complet reluarea cu capul si mingea s-a dus mult alaturi. Lens centrase periculos din flancul stang.

Dupa mai multe momente de respiro dupa jumatatea primei reprize, meciul s-a aprins din nou in minutele de final, cand Steaua a asediat pur si simplu careul advers.

Mingea nu a vrut sa intre la suturile lui Sanmartean, cel mai periculos dintre stelisti. Mai intai acesta  a sutat din afara careului si mingea a fost prinsa de portarul advers, pentru ca dupa alte doua minute sa-l puna la grea incercare pe Sovkovski cu o “bomba” din interiorul suprafetei de pedeapsa, acesta respingand in lateral.

Steaua a atacat mai mult in partea secunda si Gilca a fortat ofensiva prin introducerea lui Rusescu in locul lui Bourceanu, insa retragerea lui Sanmartean nu a fost de bun augur pentru echipa din Ghencea.

Atacurile au devenit din ce in ce mai precipitate si Stelei i-a lipsit nu doar luciditatea in fata portii adverse, dar si norocul, asa cum s-a intamplat in minutul 56 cand Hacheridi a comis un hent clar chiar sub ochii arbitrului englez Oliver. Acesta a lasat insa jocul sa continue interpretand faza intr-un stil doar de el inteles.

Steaua a ratat o mare ocazie in minutul 60 cand Chipciu i-a scos din picior o minge lui Tanase pe care scria gol, dupa ce Sovkovski respinsese intr-o prima faza balonul in fata.

Dinamo Kiev a lovit in cele din urma pe contraatac in minutul 72 prin Yarmolenko. Acesta a preluat la limita offside-ului si a inscris pe langa Arlauskis.

In final, cand zarurile erau deja aruncate, olandezul Lens a rasucit si el cutitul in rana Stelei cu un gol de la 30 de metri lateral stanga.

Steaua Bucuresti: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Filip (Latovlevici '78) - Prepelita, Bourceanu (Rusescu '61) - Chipciu, Sanmartean, Tanase (Ad. Popa '78) - Keseru. Antrenor: Constantin Galca.

Dinamo Kiev: Sovkovski - Gusev, Dragovici, Khacheridi, Burda - Miguel Veloso (Sidorciuk '65), Ribalka - Iarmolenko, Belhanda (Buialski '81), Lens - Kravet (Mbokani '79). Antrenor: Serghei Rebrov.

Cartonase galbene: Papp '45+1 / Dragovici '26, Miguel Veloso '52, Burda '81.

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Anglia, cu Michael Oliver la centru.



Dinamo elimina Steaua, calificare pierduta pe mana ei si a unui arbitru cu ochelari de cal