FCSB

Steaua lu' Oli

O interesanta analiza a performantelor Stelei sub comanda lui Cosmin Olaroiu, scrisa de un fan al echipei ros-albastre pe forumul Onlinesport.
Oli in momentul in care a venit la Steaua a luat echipa de pe locul 2 in campionat, de la un punct in spatele lui Dinamo si a castigat campionatul. A preluat o echipa la mijlocul sezonului si in plina campanie europeana. Mai mult, echipa asta a fost obligata sa joace pe Lia Manoliu. Acesta a fost inca un impediment in calea lui Olaroiu, care insa nu l-a oprit.

In etapa a doua a returului in meciul cu FC National, Iacob primeste un sut in figura, cade in careu ca secerat si-si fractureaza clavicula. Inca o lovitura pentru Oli care pierde pentru cateva saptamani unul dintre principalii marcatori ai echipei. Oli merge mai departe!

Cu o echipa preluata la mijlocul campionatului, cu absente de marca in echipa, jucand pe Lia Manoliu dupa ce echipa jucase turul pe Ghencea, cu un program incarcat - 8 meciuri in Uefa - si fara experienta la nivelul asta, Oli reuseste sa duca Steaua pana in semifinalele Cupei Uefa realizand cea mai mare performanta pe plan extern a unei echipe de club din Romania in ultimii 16 ani.

In acelasi timp castiga si campionatul in Romania! In retur cu Oli, Steaua castiga 33 de puncte. In comparatie, Steaua cu Protasov a castigat in tur doar 31 de puncte, in conditiile in care Oli a avut multe probleme de infruntat.

In sezonul 2006-2007 fara capitanul Radoi, Oli reuseste sa castige Supercupa Romaniei in fata Rapidului. Oli intra in istoria Stelei castigand al 50-ilea trofeu din istoria Stelei! Pe langa Radoi, Steaua mai pierde pentru diferite perioade de timp pe Nesu, Cristocea si Iacob.

Fara aportul multor jucatori de baza, Oli duce Steaua in Grupele Champions League pentru prima oara dupa 10 ani! Oli nu mai avea experienta in Champions League si la fel si echipa, cu exceptia lui O. Petre. In campionat se face trecerea de la 16 echipe la 18, iar in tur se joaca 19 etape.

19 meciuri in campionat + 10 meciuri in CL + Supercupa Romaniei + meciurile din Cupa = o perioada foarte solicitanta pentru echipa. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns ca Steaua a fost nevoita sa joace unele meciuri in 9 sau chiar in 8 jucatori de camp in urma eliminarilor.

Oboseala e din ce in ce mai evidenta. In ciuda acestui lucru, Oli duce Steaua in a treia primavara europeana consecutiva, desi nimeni nu dadea mari sanse Stelei sa se califice din acea grupa. Steaua castiga 5 puncte, mai multe decat reuseau in alte grupe echipe ca Galatasaray, Olimpiakos, Dynamo Kiev, Hamburg sau Anderlecht.

Toate cu o echipa decimata de accidentari si inca jucand inceputul de sezon pe Lia Manoliu. Oli reuseste sa mentina Steaua in 3 competitii: Cupa Uefa, Campionat si Cupa Romaniei lucru nereusit de predecesorul sau.

Steaua lu' Oli joaca in anul 2006: 8 meciuri in Uefa + 34 meciuri in campionat + 10 meciuri in Champions League + 2 meciuri in Cupa Romaniei + Supercupa Romaniei.  Steaua lu' Oli joaca in 2006 nu mai putin de 55 de meciuri.

Nici o alta echipa romaneasca nu a mai disputat atatea partide intr-un singur an. Niciodata in istoria fotbalistica a tarii noastre! Si acest lucru s-a intamplat in conditiile in care Steaua a avut serioase probleme de efectiv.

Sevilla86



Steaua lu' Oli