FCSB

Steaua joaca primul meci fara nume, sigla si culori

Steaua va juca duminica primul meci fara a beneficia de marca atat de cunoscuta. De asemenea, de luni incep negocierile cu MApN pentru ca societatea lui Becali, FC Steaua, sa primeasca spre folosinta brandul Steaua. 

Valeriu Argaseala a anuntat vineri seara ca duminica, la meciul cu CSMS Iasi, Steaua va renunta la marca. Astfel, echipa va aparea pe teren in echipament de culoare galbena. De asemenea, echipamentele nu vor purta numele Steaua si nu vor avea sigla pe piept.

"Vom pune in aplicarea hotararea prin care am pierdut marca", a explicat Argaseala.

Decizia vine la trei zile dupa ce FC Steaua, compania controlata de Gigi Becali, a pierdut marca Steaua (sigla, culorile, numele) in favoarea Ministerului Apararii Nationale.

Lucrurile nu vor ramane, insa, asa. Desi Becali a jucat tare si a anuntat ca nu va negocia cu Armata pentru a primi marca in cesiune, se vor demara discutii. Acestea vor incepe de luni, a spus de Argaseala, care a anuntat ca Steaua a trimis deja un document oficial catre MApN.

”Am trimis deja o adresa la MApN prin care am solicitat sa ne intalnim in cursul zilei de luni, si ne vom intalni luni, pentru a stabili conditiile in care vom putea folosi din nou emblema si insemnele clubului. Dar, nu se pune problema sa nu putem folosi numele. Suporterii sa stea linistiti”, a spus Valeriu Argaseala. Insa, nu se poate pune foarte mare baza pe Argaseala, din moment ce dupa ce Steaua a pierdut marca el a spus chiar si a doua zi ca este vorba doar de sigla. Acum toti si-au dat seama ca in discutie intra inclusiv numele si culorile echipei. 

Becali se teme ca Armata ii va cere o suma de aproximativ 6 milioane de euro pentru marca, dar nu este clara pe moment perioada de timp pe care ar avea-o, daca ar plati. 

De aceea, in paralel, Becali a demarat inregistrarea unei noi marci Steaua la OSIM. Clubul ar urma sa se numeasca FC Steaua, in loc de FC Steaua Bucuresti si ar urma sa aiba o sigla cu o stea in opt colturi. Culorile ar putea fi galben complet sau un echipement cu un rosu mai stins combinat cu bleu.



Steaua joaca primul meci fara nume, sigla si culori