FCSB

Steaua, direct in Liga 2?

Clubul de fotbal al Armatei, CSA Steaua, ar putea debuta direct in Liga 2, in sezonul 2017/2018.

Posibilul scenariu a fost adus in discutie de Dumitru Dragomir, care a amintit de cazul din 2016, cand echipa nou infiintata CSU Craiova a debutat direct in esalonul secund. Decizia Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a venit la scurt timp, la acel moment, dupa dezafilierea vechii Univesitatea Craiova - patronata de Adrian Mititelu.

FRF ar putea proceda la fel si cu CSA Steaua, clubul Armatei, cei care detine marca Steaua (palmaresul cu Cupa Campionilor Europeni din 1986 , stema si culorile). In mod uzual, inceputul de sezon din Liga 2 este dominat de echipe care se retrag din motive financiare. FRF are posibilitatea sa invite cluburi de perspectiva direct in esalonul secund, la fel cum s-a procedat si cu CSU Craiova.

Astfel, echipa Steaua a Armatei nu ar trebui sa debuteze in Liga 4 si sa astepte 3 ani pentru a intra in Liga 1, ci dupa doar un an de zile sa intre pe cea mai inalta scena a fotbalului romanesc.

CSA Steaua este condusa din punct de vedere sportiv de Marius Lacatus si are un buget de 300.000 de euro, la acest moment in care se lua in calcul Liga 4.

De cealalta parte, clubul Steaua al lui Gigi Becali, ar putea fi exclus din Liga 1, deoarece o schimbare de nume duce la retrogradare. FCSB ar putea fi obligata in timpul sezonului sa schimbe numele, daca hotararea legala va deveni in 2017 definitiva. 



Steaua, direct in Liga 2?