FCSB

Steaua castiga cu Osmanlispor si ramane la mana ei pentru calificarea in primavara europeana

Steaua a revenit de la 0-1, joi seara, pe Arena Nationala, in meciul cu Osmanlispor si, revenita din propria cenusa, vicecampioana Romaniei a obtinut victoria care o mentine in cursa pentru calificarea in primavara europeana. Aceasta dupa ce Zurich si Villarreal au remiza, scor 1-1, in cealalta partida a grupei. Steaua are nevoie de victorie in ultima etapa la Villarreal pentru a obtine calificarea.

Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de tatonare si au cautat poarta inca din primele minute.
 
Primul sut spre poarta a apartinut celor de la Osmanlispor prin Musa Cagiran in minutul 9, in timp ce Steaua a avut doua actiuni periculoase in primele zece minute.
 
Mai intai Popa a scos primul corner al meciului dupa o incursiune caracteristica, dupa care Tamas si-a incercat sutul din afara careului, mingea fiind blocata de aparatorii adversi.
 
Cea dintai ocazie a Stelei a venit in minutul 15 dupa un corner de pe stanga. Popa a centrat in careu pentru devierea lui Momcilovic. Mingea a ajuns in bratele lui Karcemarskas.
 
Lovitura libera pentru Osmanlispor in minutul 27 acordata pentru o intrare cu talpa inainte a lui Pintilii asupra lui Cagiran. Rusescu a tras direct pe poarta in bratele lui Nita.
 
Ndiaye a deschis scorul in minutul 30 cu un sut din interiorul careului din pasa lui Vrsajevic. Acesta l-a depasit prea usor pe Momcilovic si a pasat in centrul careului, unde Muniru a strans tarziu. La faza anterioara Popa cazuse in careul advers fara sa primeasca nimic.
 
Minutul 36 a adus o noua ocazie de gol pentru Osmanlispor. Nita intervine salvator si respinge in corner sutul lui Regattin din marginea careului.
 
Cate o actiune spectaculoasa la fiecare dintre cele doua porti in minutul 39. Popa nu reuseste sa reia decisiv spre buturile aparate de Karcemarskas o minge respinsa de un fundas advers la sutul in forta incercat de Tamas, turcii ies pe contraatac si Maher trimite putin alaturi.
 
Dubla schimbare la pauza in echipa Stelei. Golubovic si Bourceanu au intrat in locului Enache si Pintilii, dupa ce in finalul primei reprize la un balon scapat in afara terenului Enache a fost serios apostrofat de suporterii de la tribuna a 2-a.
 
Faza discutabila in minutul 53 la centrarea lui Momcilovic in careu, mingea fiind stearsa de NDiaye cu pieptul, insa intreg stadionul a cerut penalty.
 
Mare ocazie ratata de Steaua in minutul 60 prin De Amorim, jucator care n-a gasit poarta din 9-10 metri pozitie centrala dupa o respingere a oaspetilor.
 
Steaua egaleaza in minutul 68 prin Momcilovic dupa o lovitura libera executata de Boldrin, pe care tot el o obtinuse in marginea careului advers dupa un duel aprig pentru balon cu Delarge. Brazilianul a tras pe coltul scurt si l-a obligat pe portarul advers sa respinga in fata.
 
Mare ocazie ratata de Steaua in minutul 81 prin Achim, jucator care nu a prins poarta din cinci metri la o centrare excelenta venita din corner.
 
Steaua a trecut la conducere prin reusita lui Tamas cu capul din minutul 87, Acesta a reluat superb din sase metri centrarea ideala oferita de Boldrin din lovitura libera.



Steaua castiga cu Osmanlispor si ramane la mana ei pentru calificarea in primavara europeana