FCSB

Reghecampf a sters "mesajul emotionant"

In weekend, o parte a presei a publicat un "mesaj emotionant" atribuit lui Laurentiu Reghecampf. Antrenorul Stelei ar fi publicat acele randuri pe retelele sociale. Noi nu l-am pus pentru ca nu l-am vazut, dar iata cateva consideratii despre acest gest, despre acel text retractat uletrior de Reghecampf pe care il publicam si noi acum in ideea de a fi vazut in lumina care trebuie. Oricum, din punctul nostru de vedere, daca acest transfer nu se face, poate Reghe ajunge sa antreneze o echipa de fotbal, dupa Steaua.

Am intrat pe pagina lui Reghe de Facebook de mai multe ori in weekend si nu am vazut acel "mesaj emotionant", motiv pentru care nu l-am publicat pentru ca nu stiam de unde era luat (mai ales ca multi s-au pacalit in presa cu mesaje de pe retelele sociale scrise pe conturi false).

Insa, acel mesaj a fost real. Reghe il stersese si noi nu l-am prins. De ce l-a sters? Pentru ca inca nu semnase nimic cu Al Hilal si, asa cum am semnalat mai ales luni, lucrurile sunt subrede. Nu semnase la ora 3:08 vineri noapte, nu plecase in Arabia Saudita etc.

E luni ora 14:18 si nu e nimic oficial. Mai jos este totusi "mesajul emotionant" care trebuie citit, chiar daca a fost sters de Reghe, pentru ca in Romania toti se grabesc sa dea lucruri "oficiale" inainte sa fie chiar in mod real oficiale. In ceea ce ne priveste, daca nu se face acest transfer, macar stam cu fruntea sus: nu am scris aberatii si am stat mereu in expectativa, fara sa ne grabim sa aruncam petarde. Daca noi nu am dat "oficial" nu a insemnat ca nu am stiut, ci chiar ca nu era oficial. Si asta facem mereu. Rabdarea este o virtute in cazul transferurilor, mai ales a celor importante.

Noi nu mergem pe ideea ca "hartia suporta orice".

Faptul ca Reghe a sters mesajul de mai jos nu inseamna neaparat ca mutarea a cazut, ci ca mai sunt lucruri de reglat daca se va merge in acea directie. Si inca un lucru: e posibil ca acest transfer sa fi cazut din cauza grabei lui Reghe si faptului ca el sau altii au dat in presa unele lucruri care i-au infuriat pe arabi.

Din punctul de vedere al autorului acestor randuri, Reghe nu trebuia sa sufle nimic despre contract, pana nu era chiar oficial, adica publicat pe siteul celor de la Al Hilal.

Si inca un lucru: nu sta in picioare ca acea clauza de 1 milion de dolari impiedica acum transferul, cum ca nu vor arabii sa o dea. Este hilar. Sunt atatea metode de a o plati chiar arabii putand-o scadea din prima transa a salariului de 5 milioane de dolari (presupuand ca acesta nu e de domeniul "1001 de Nopti").

Mai jos, "mesajul emotionant":

"Au fost doi ani de vis!!! Doi ani in care alaturi de un colectiv minunat am stabilit ca reteta castigatoare contine determinare, convingere, pasiune si munca. Doi ani in care am reusit sa ne eliberam de presiunea traditiei si sa imbratisam profesionismul pentru a incerca sa oferim acestui club ceea ce merita cu adevarat. Doi ani in care am cautat sa aducem Steaua in zona performantei de varf pentru a putea depasi acea perioada marcata de reputatia unei mari forte continentale, care nu-si poate explica prezentul. Doi ani in care am muncit, am suferit, am luptat, am plans, am invins! Doi ani care au fost si vor ramane cei mai frumosi, doi ani din cariera mea.

Vreau sa multumesc sotiei mele si intregii mele familii pentru sprijinul acordat. Au fost clipe grele in care nimeni nu ma intelegea, dar in care voi ati fost mereu acolo pentru un zambet, o imbratisare, o vorba buna.

Iti multumesc Mihai Stoica! Pentru prietenia ta, pentru profesionismul tau, pentru respectul tau, pentru intelegerea si sustinerea ta neconditionata. Toate acestea mi-au asigurat un adapost in vreme de furtuna.  Imi doresc enorm ca acest calvar prin care treci sa se termine si ma rog sa ti se faca dreptate!

Tin sa ii multumesc lui Gigi Becali pentru ca mi-a acordat sansa de a-mi indeplini acest vis. Dansul spunea la un moment dat ca isi doreste sa faca Steaua sa straluceasca precum soarele sfant. Astazi, Steaua este un soare care lumineaza intreg fotbalul romanesc. Sper ca in curand sa fie liber pentru ca nu merita ceea ce i se intampla.

Din fericire aceasta perioada grea nu i-a invins credinta, iar Gigi Becali va iesi de-acolo mult mai puternic si mult mai decis si va avea ocazia de a se putea bucura de lacrimile de bucurie pe care le-a produs oamenilor din jurul sau prin toate faptele bune pe care le-a facut. Acest om si-a invins destinul cand putini se mai asteptau, mai ales ca destinul il invinsese deja de cateva ori. Vreau sa-i multumesc prietenului meu Teia Sponte... prietenul meu, omul care a crezut in mine si s a luptat pe viata si pe moarte sa ma aduca la Steaua.

Vreau sa le multumesc suporterilor echipei Steaua, care ne-au ajutat sa atingem acest nivel. Este randul meu sa va ofer o portie interminabila de aplauze. Acesti fani unici care ne-au purtat in atatea randuri spre victorii si care plang pentru echipa lor, de bucurie sau de tristete, au un merit deosebit in ascensiunea noastra fulminanta. Nu e o rusine sa plangi atunci cand iti iubesti fara limite echipa cu o loialitate zguduitoare si pura. Sentimentul vostru nu se fabrica si nu se educa!

Pasiunea voastra incredibila ma face sa fiu si mai mandru atunci cand stiu ca din tot sufletul vostru ati strigat numele meu. Steaua are in spate milioane de fani, care meci de meci ni s-au alaturat, iar impreuna am dat nastere la ceea ce se cheama "spiritul Steaua"!! A fost o onoare sa impartasesc timp de doi ani sentimente fantastice, momente unice si clipe de vis.

Va multumesc pentru increderea pe care mi-ati acordat-o! Poate ca au fost momente cand v-am dezamagit sau alte momente in care v-am facut fericiti, insa mereu am incercat sa fac totul pentru binele acestui club. Steaua nu se opreste in loc pentru nimeni! Steaua merge inainte si din fericire are cheia spre usa care deschide drumul spre reabilitarea fotbalului romanesc. Fiti alaturi de echipa, de viitorul antrenor si acordati-i acelasi respect si acelasi sprijin pe care mi l-ati acordat si mie!

Le multumesc jucatorilor mei! Succesul meu este, totodata, succesul unei echipe generoase la efort si determinare. Astazi Steaua este o echipa mare, insistenta, muncitoare, ambitioasa si organizata. Va multumesc baieti!!! Va multumesc pentru eforturile voastre, pentru munca voastra, pentru devotamentul, sacrificiul si increderea voastra!

A fost un privilegiu sa va fiu antrenor si sa lupt alaturi de voi pentru binele acestui club. Sunt fericit ca am avut ocazia sa va intalnesc pe fiecare dintre voi! Ati scris fara dubii si cu litere de aur cea mai frumoasa pagina din cariera mea de antrenor. Acum este momentul in care trebuie sa continuati sa scrieti! Sa scrieti si sa rescrieti istoria!

Ridicati capul din pamant, priviti-va in ochi adversarii si viitorul, luptati pentru Steaua si pentru Romania si nu uitati ca voi aveti sansa sa hotarati ce ramane in urma voastra!

SUNT FERICIT ca am antrenat Steaua SI MA SIMT BINE pentru ca am facut performanta!"



Reghecampf a sters "mesajul emotionant"