FCSB

Radoi vorbeste despre Steaua, Becali si experienta araba. Nu vrea sa mai auda de Romania

Fostul capitan al Stelei, Mirel Radoi, a revenit in tara pentru vacanta de vara si cu aceasta ocazie a acceptat sa vorbeasca despre Steaua, nasul sau Gigi Becali, problemele fotbalului romanesc sau experienta din fotbalul arab. Radoi continua sa se situeze in afara echipei nationale si spune ca va mai juca fotbal cel mult trei ani.

“Rezultatele noastre sunt construite in jurul unei echipe si nu avem individualitati. Aceasta este filozofia lui Olaroiu si rezultatele se vad. Eu am semnat inaintea lui Oli cu Al Ain si m-a incantat proiectul lor. Nu a fost doar partea financiara, iar acest proiect este pus in aplicare de doi ani si se intinde pe inca trei. Suntem singura echipa din Emirate care a castigat titlul doi ani la rand. Contractul meu expira in vara anului viitor, insa negociem pentru inca un an. Eu ma simt bine si la echipa, in oras, in tara. Mi-am cumparat casa si cred ca viitorul meu si al familiei va fi legat de Emirate”, a declarat Radoi intr-o emisiune televizata la Dolce Sport.

“Cu siguranta ca voi mai veni in Romania, dar aici voi veni doar in vacanta. Nu vad de ce as continua sa traiesc aici. Pana la urma primeaza siguranta familiei si nu vad ce ne-ar putea oferi aceasta tara”, a mai adaugat Radoi.

“Nu mai pot fi mandru de tara mea dupa ce i s-a intamplat nasului meu. Este familia mea si o apar. De aceea nu am vrut sa mai iau tricolorul dupa ce am castigat al doilea titlui”, a mai spus Radoi.

Nationala, capitol inchis

“Pentru mine echipa nationala nu este o simpla convocare in care sa-ti etalezi ceasul sau masina. Convocarea insemna sacrificiu si sa joci pentru a face fericiti milioane de romani, iar eu am simtit ca nu mai era aceeasi atmosfera. Credeti ca eu sau Chivu am luat de nebuni aceasta decizie?”.

“Ungaria nu mi se pare o echipa de care sa nu trecem, i-am vazut si in meciul tur, iar eu cred ca meciul decisiv va fi cu Turcia. Daca batem Turcia vom fi sigur la baraj”, a spus Radoi cu referire la dubla de foc a nationalei cu Ungaria si Turcia din toamna acestui an. Sper ca Victor Piturca sa califice echipa la Mondial", a mai spus Radoi.

Inca 2-3 ani de cariera profesionista

Radoi mai spune ca va mai juca fotbal maxim trei ani de zile: “Cred ca si doi ani sunt de ajuns. Am convingerea ca dupa aceea voi ramane in fotbal ca antrenor sau impresar. Poate chiar si manager de club.”

“Ambitia si profesionalismul sunt calitatile prin care am reusit in fotbalul arab. Nu regret ca n-am ajuns la un club din Europa. Dupa acele negocieri esuate cu Inter i-am spus nasului meu ca voi pleca la prima oferta convenabila pentru mine si pentru club”, a mai spus Radoi.

“Cand eram la Al Hilal am jucat la un meci de retragere al unui jucator de la Inter Milano. M-am intalnit pe teren cu Jose Mourinho si mi-a strans mana, intrebandu-ma de ce am ajuns in Arabia Saudita. E un om extraordinar”, a mai povestit Radoi.

Chiriches si Bourceanu, stalpii din teren ai Stelei

Fostul capitan al Stelei a vorbit si despre Vlad Chiriches, jucatorul cel mai bine cotat la ora actuala din lotul campioanei Romaniei: “Chiriches poate fi de doua ori mai bun decat Mirel Radoi, dar din pacate evolueaza in Romania si pretul sau nu poate fi mai mare de 7-8 milioane”.

Radoi a mai spus ca a avut o contributie in aducerea la Steaua a mijlocasului Alexandru Bourceanu: “Ofera echilibru la centrul terenului si cand am fost intrebat despre el mi-am dat cu parerea. El pe la toate echipele pe unde a fost a lasat ceva in urma”.

Se teme de verdictul UEFA

“Sincer, ma tem putin. Sper ca Steaua sa nu aiba de suferit. Ar fi pacat pentru generatia actuala. In 2008 nu se gandea nimeni ca se va ajunge aici. Ar fi trebuit luate masurile atunci, nu acum cand sufera acesti baieti. Daca mergem la un doctor si inevitabil ii dai ceva pentru o operatie. Hai sa bagam toti medicii la puscarie, sa bagam toti preotii, ca la o nunta tot dai ceva”, spune Radoi despre ce i se intampla Stelei in Dosarul Valiza.

“Culmea e ca am iesit vinovati ca nu am lasat sa se intample o coruptie. Am fost sunat de mai multi jucatori care acum nu mai apar in acele stenograme. Nu vreau sa implic CFR Cluj, ca n-am nimic cu ei. Noi n-am facut decat sa trimitem o prima pentru a evolua corect”, a mai afirmat Radoi in legatura cu Dosarul Valiza.

Steaua 2013, mai ofensiva decat Steaua 2006

“Steaua nu a avut rivala in acest an si in Europa sa elimini pe Ajax sau sa domini pe Chelsea e greu de reusit pentru orice echipa. Cred ca aducerea jucatorilor tineri a fost de succes la Steaua. Ei au un curaj care noua ne lipsea (n.r. - Steaua 2006), noi eram mai precauti, mai rezervati si nu ne avantam in atac”, este de parare Radoi.

A avut probleme sa intre in Ghencea

“Abia am intrat in baza sa joc tenis, nu sa fac altceva. Eu chiar nu inteleg de ce pe Ghencea vin 3000 de oameni, iar pe National Arena vin 50.000 de spectatori. N-am apucat nici macar sa vizitez noul stadion. Te ajuta sa ai in spate 25.000-30.000 de oameni care canta incontinuu”, a mai spus Radoi.

Una dupa cap pentru derapajele tinerilor jucatori

“Cred ca acesti baieti, daca fac astfel de fapte cu bautura sau altceva, ar trebui chemati intr-un birou si mai dat cate una dupa ceafa. Adica ori se tin de fotbal, ori de alte activitati. Si noi am facut nebunii. In Romania trebuie sa le dam mentalitatea copiilor inca de cand sunt mici. Daca vom arata in fiecare zi doar personajele negative, nu vom face decat sa incurajam relele facute de acestea”, a spus Radoi cu referire la Nicusor Stanciu si Gabriel Iancu, jucatori care au pus-o de bauta cu doua zile inaintea egalului "istoric" din Feroe.



Radoi vorbeste despre Steaua, Becali si experienta araba. Nu vrea sa mai auda de Romania