FCSB

Pierderea cea mai grea pentru Steaua? Thomas Neubert

Din punctul nostru de vedere cea mai mare pierdere la Steaua nu au fost diversi jucatori care au plecat in timp si nici Laurentiu Reghecampf, ci preparatorul fizic Thomas Neubert.

Thomas Neubert a fost cheia din spatele succesului Stelei. Pregatirea fizica realizata de el, de la program la alimentatie, a stat la baza performantelor Stelei din acest sezon.

Steaua a castigat in ultimele etape de campionat cateva meciuri pe final de meci, atunci cand cronometrul mai arata un sfert de ora sau mai putin.

[news-107220]

Si aici nu a fost meritul lui Reghecampf, ci al germanului Thomas Neubert, care i-a facut pe jucatori sa stea pe teren mai ale contra rivalelor din Romania timp de 90 de minute. Sa nu uitam si ca echipa din Chiajna la care a activat germanul a mers bine la acel moment, din punct de vedere fizic.

Reghecampf l-a chemat pe Neubert cand a venit la Steaua, iar venirea germanului a fost o clauza negociata in contract. Cum a plecat la Al Hilal, Reghe l-a luat pe german din nou dupa el.

Incepand de la modul de lucru cu benzile TRX, trecand prin pungulitele cu lichid galben si terminand cu acuzatiile de doping venite din partea rivalilor, Neubert a devenit un personaj extrem de cunoscut in ochii fanilor, ca nimeni altul din staff-ul vreunei echipe. Sau cel putin, devenit atat de cunoscut intr-un termen scurt. Cine mai stie cum se numeste vreun alt preparator fizic din Liga 1? Nimeni.

Fara Reghe, dar cu Neubert, Steaua ar fi mers poate nu atat de bine, insa fara german nu ar fi mers deloc, iar jucatorii s-ar fi chinuit cot la cot cu ceilalti jucatori din Liga 1.

Sa nu uitam ca lui Claudiu Keseru i-au trebuit doua luni sa se puna la punct cu pregatirea fizica de la Steaua, desi venea din Ligue 1. Iar lista poate continua. De aceea, dupa noi, Steaua va suferi extrem de mult dupa Neubert, iar sezonul viitor de aceea se va chinui de la egal la egal sau mai rau cu adversarele din campionat.

Si inca un lucru. Cand aparea Neubert la Steaua se facea liniste intre jucatori, orice ar fi vorbit si oriunde ar fi fost. A venit neamtu', se mai auzea pe langa respectul care plutea in aer.



Pierderea cea mai grea pentru Steaua? Thomas Neubert