FCSB

Penescu si doi arbitri, inchisoare cu suspendare pentru ca au furat Steaua

Omul de afaceri Cornel Penescu a fost condamnat, marti, la câte trei ani de închisoare cu suspendare, în doua dosare penale aflate pe rolul Tribunalului Prahova, în care este acuzat de dare de mita.

În dosarul Serea-Martis-Penescu-Facaleata care vizeaza coruptia din fotbal magistratii Tribunalului Prahova l-au condamnat pe Cornel Penescu la trei ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mita, în acest dosar omul de afaceri având un termen de încercare de cinci ani. În acelasi dosar, fostul director al firmei Pic Liviu Facaleata a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mita, în timp ce fostii arbitrii Ionica Serea a primit trei ani cu suspendare pentru luare de mita, iar Marius Martis, trei ani cu suspendare pentru complicitate la luare de mita.

Cei patru condamnati pot face apel la sedinta în termen de zece zile de la pronuntare.
Mai au o sansa

Tot marti dupa-amiaza, Tribunalul Prahova s-a pronuntat într-un alt dosar penal în care fostul finantator al FC Arges Pitesti Cornel Penescu a fost trimis în judecata tot sub acuzatia de dare de mita, alaturi de alti doi inculpati, respectiv administratorul firmelor omului de afaceri Cornel Penescu, Gheorghita Pieca, si Aurel Stoian.

Astfel, Cornel Penescu a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare, tot pentru dare de mita, în timp ce Aurel Stoian a primit o pedeapsa de trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mita, iar Gheorghita Pieca a fost condamnat la trei ani cu suspendare pentru complicitate la dare de mita.



Penescu si doi arbitri, inchisoare cu suspendare pentru ca au furat Steaua