FCSB

OSIM clarifica: Steaua nu mai poate folosi numele, culorile si sigla

Decizia instantei de acordare a marcii Steaua in favoarea Ministerului Apararii Nationale, in dauna lui Gigi Becali, a creat la cald multe interpretari. In speta, decizia se refera pe moment la nume, culori si sigla - de fapt printre cele mai importante lucruri. 

Unul dintre sefii de la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) a "tradus" ceea ce implica hotararea judecatoreasca legata de pierderea marcii Steaua de catre Gigi Becali.

"In mare aceasta hotarare nu are efect asupra palmaresului clubului. Are efect doar asupra dreptului exclusiv de folosire a siglei si numelui Steaua Bucuresti. Sigla este inregistrata la noi ca si marca. Practic, acum s-a pierdut dreptul de folosire exclusiva a acelei marci, dar asta nu inseamna ca nu poate sa o foloseasca. Dar o poate folosi si o alta persoana, fara a i se interzice acest drept. Steaua nu va fi obligata sa-si schimbe numele, dar nu va mai fi sub protectia legii", a spus pentru Mediafax seful Serviciului Marci din cadrul OSIM, Ovidiu Dinescu.

[news-111104]

Acest lucru inseamna ca, exact cum a spus si Becali, Steaua trebuie sa isi schimbe sigla si culorile, daca nu va ajunge la o intelegere cu detinatorul de drept al acestora, Ministerul Apararii Nationale. La fel si numele, "FC Steaua Bucuresti", nu il va mai putea folosi.

MApN, detinatorul de drept, ar mai putea face doi pasi: primul sa ceara daune pentru folosirea numelui de-a lungul timpului (sume din drepturi tv, transferuri de jucatori, participari in cupele europene etc), iar al doilea sa deschida un nou proces in care sa solicite ca Gigi Becali sa nu mai foloseasca nici palmaresul.

Insa, Becali ar putea folosi mai departe marca Steaua, daca va plati catre MApN o suma de bani pentru acest lucru. Din primele declaratii, el nu vrea sa negocieze cu Armata, pentru ca se considera santajat, dar si pentru ca acest for i-ar putea cere o suma uriasa pentru folosinta, in jur de 6 milioane de euro pe an.

[news-111143]

In urma deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justiei, Gigi Becali nu mai are voie sa foloseasca marca Steaua, in speta culorile si numele. MApN este detinatorul de drept, iar acest for ar putea face doi pasi in urmatorul interval de timp: primul sa ceara daune pentru folosirea numelui de-a lungul timpului (sume din drepturi tv, transferuri de jucatori, participari in cupele europene etc), iar al doilea sa deschida un nou proces in care sa solicite ca Gigi Becali sa nu mai foloseasca nici palmaresul.

[news-111141]



OSIM clarifica: Steaua nu mai poate folosi numele, culorile si sigla