FCSB

Miculescu la FCSB: Cifrele aberante ale acestui transfer

Lunea trecută, Gigi Becali a anunțat plecarea lui Tănase, lunea aceasta venirea lui David Miculescu. Cifrele acestei mutări nu au niciun sens, e drept nu putem ști dacă sunt cele reale.

Roș-albaștrii și-au dat omul care le-a marcat 76 de goluri în 189 de partide cu trei milioane de euro. Adică un gol la 2,4 meciuri.

La scurt timp, va aduce un atacant înlocuitor, pe David Miculescu, care a marcat 16 goluri în 108 de partide.Un gol la 6,75 de meciuri, de trei ori mai slab decât Tănase.

Cu toate acestea, Miculescu va costa 1,7 milioane de euro. Uriaș pentru valoarea sa actuală. UTA va primi 106.000 de euro pentru fiecare gol al lui Miculescu de sub culorile sale.

Jucătorul de 21 de ani va semna pe cinci sezoane, iar salariul anunțat va fi de 10.000 de euro în primele trei și de 15.000 în următoarele două. Tănase primea 40.000.

Clauza de reziliere a lui Miculescu va fi de 50 de milioane de euro (!), conform spuselor lui Becali.

Așadar, aduci un jucător pe care îl crezi de nivelul unui transfer la Manchester United, dai pe el la jumătate față de un lider cu goluri mult mai multe (Tănase) și îl plătești la sfert. 

„Face sens”.

David Miculescu devine al optulea cel mai scump transfer din istoria FCSB, după Coman (3 milioane de la Farul), Nedelcu (2,1 milioane de la Farul), Alibec (2 milioane de la Astra), Stancu (2 milioane de la Urziceni), Chipciu (1.,9 milioane de la FC Brașov), Tănase (1.8 milioane de la FC Argeș și Moreno (1,75 milioane de la Once Caldas).

De asemenea, Miculescu este cel mai scump transfer realizat de UTA, depășind recordul anterior al lui Mann către FCSB cu 800.000 de euro.



Miculescu la FCSB: Cifrele aberante ale acestui transfer