FCSB

FCSB termina la egalitate cu Ajax

Sursă foto: ajax.nl

FCSB a sustinut, sambata seara, al doilea amical in cantonamentul din Olanda, iar adversara a fost puternica Ajax Amsterdam.

Un meci intens in care cele doua echipe nu s-au menajat, Tanase si Popescu de la FCSB fiind chiar avertizati cu galben.

Tanase a deschis scorul cu un sut spectaculos din centrarea lui Benzar, dupa care a venit egalarea lui Ajax de asemenea cu o executie de finete din marginea careului.

Doua goluri venite intr-o prima repriza dominata de Ajax, echipa care a presat mai mult.

La pauza Dica le-a impus jucatorilor sai sa se pozitioneze mai sus si FCSB a surprins-o pe Ajax cu presingul agresiv.

Morais a ratat cea mai mare ocazie a stelistilor in repriza a doua, iar Ajax a avut doua faze periculoase din faze fixe. O lovitura libera deviata de zidul stelist in corner si o lovitura de cap respinsa peste poarta.

Un test reusit pentru FCSB, echipa careia comentatorii postului olandez Ziggo TV n-au ezitat sa-i spuna pe numele adevarat, Steaua Bucuresti.

Pentru FCSB urmeaza meciurile cu PAOK Salonic si Al Gharafa din Qatar.


Final FCSB - Ajax 1-1

22:03 Final de partida. FCSB termina la egalitate cu puternica Ajax in al doilea amical din Olanda.

Min.90 - Corner pentru Ajax la ultima faza a meciului. Centrarea lui Johnsen il cauta pe Huntelaar, care a ramas pe teren tot meciul, dar se fluiera fault in atac.

Min.87 - Tanase ii lasa locul lui Cristian Dumitru, o tanara speranta a FCSB.

Min.85 - Morais ajunge la o diagonala lunga si combina in careu cu Teixeira. Acesta scapa mingea in afara terenului apoi ii lasa locul in teren lui Daniel Benzar.

Min.82 - Centrare buna a lui Benzar in careul lui Ajax, minge e respinsa intr-un corner ramas fara rezultat. Intre timp au intrat Jakolis si Filip. Au iesit Man si Balasa.

Min.74 - Galben si pentru decarul lui Ajax, Labyad, pentru un fault asupra lui Qaka. FCSB preseaza si rateaza o buna ocazie cu un sut din interiorul careului expediat de Tanase.

Min.69 - Popescu avertizat cu galben pentru o talpa pusa unui adversar in propria jumatate. Apoi ii lasa locul lui Nedelcu. A mai intrat Morutan la FCSB.

Min.65 - FCSB face presing cu 6-7 jucatori in jumatatea adversa pe contructia lui Ajax. Dica a reglat la pauza mecanismul.

Min.59 - Sut deviat in corner de zidul stelist.

Min.57 - Balasa intervine prin fault si-l opreste pe Neres in marginea careului. Lovitura libera periculoasa pentru Ajax.

Min.50 - Actiune promitatoare de atac a stelistilor prin Morais. Sutul acestuia se duce in blocaj. FCSB a echilibrat jocul la centrul terenului in aceasta parte secunda, dupa ce in prima repriza Ajax a dominat jocul.

21:18 Incepe repriza a doua.

21:00 Arbitrul pune capat primei reprize.

Min.43 - Ocazie mare de gol ratata de FCSB pe contraatac prin Tanase. Demarcat in partea dreapta a careului capitanul stelist suteaza peste poarta.

Min.41 - Lovitura libera usor acordata pentru Ajax. Labyad suteaza pe langa poarta.

Min.39 - Morais trimite un lung de linie bun pentru urcarea lui Popescu. Iese portarul lui Ajax si blocheaza.

Min.35 - Actiune promitatoare de atac a ros-albastrilor, insa Morais centreaza gresit. Niciun stelist nu era acolo.

Min.32 - Balgradean intervine sigur la un sut din afara careului. De minute bune FCSB nu mai reuseste sa lege trei pase. Ajax preseaza in jumatatea stelista.

Min.29 - Emotii pentru Dica dupa ce Planjic ramane intins pe gazon dupa o interventie in propria jumatate.

Min.21 - Ajax restabileste egalitatea! (1-1)

Min.17 - Cartonas galben incasat de Tanase pentru un fault in propria jumatate asupra lui Labyad.

Min.7 - FCSB deschide scorul cu un sut din marginea careului. Florin Tanase a marcat pentru vicecampioana Romaniei din pasa lui Romario Benzar. Centrare din dreapta, Tanase preia in interiorul careului si inscrie cu un sut din intoarcere in dreapta portarului. O faza spectaculoasa.

20:17 A inceput meciul dupa o intarziere importanta!


Echipele de start

FCSB: 34 - C.Balgradean, 2 - R. Benzar, 4 - M.Balasa, 5 - M.Pintilii, 10 - F.Tanase (cpt), 12 - J.Morais, 16 - B.Planic, 17 - F.Coman, 23 - O.Popescu, 80 - F.Teixeira, 98 - D. Man
Rezerve: 33 - R.Ducan, 99 - A.Vlad, 6 - D.Nedelcu, 7 - C.Dumitru, 8 - L.Filip, 18 - O.Morutan, 21 - I.Stoica, 22 - D.Toma, 24 - K.Qaka, 26 - D.Benzar, 29 - A.Jakolis Antrenor: Nicolae Dica


AFC AJAX: 1 - A.Onana, 2 - R.Kristensen, 3 - P.Schuurs, 4 - M. De Ligt (cpt), 5 - M.Wober, 6 - C.Eiting, 7 - D.Neres, 8 - N.Mazraoui, 9 - K. Huntelaar, 10 - Z.Labyad, 11 - N. Lang
Rezerve: 12 - D.Kotarski, 15 - B.Kemper, 16 S.Pasquali, 17 - R.Gravenbergh, 18 - V.Jensen, 19 - D.Johnsen, 20 - P.Danilo
Antrenor: Erik Ten Hag


Vicecampioana Romaniei o intalneste pe Ajax Amsterdam, formatie olandeza pe care in urma cu doar cativa ani o elimina spectaculos in saisprezecimile Europa League.

FCSB a remizat in primul amical, scor 1-1, cu belgienii de la Club Brugge.

Teixeira a marcat golul egalizator in partea secunda, cand la 1-1 Florin Tanase a ratat o lovitura de la 11 metri.



FCSB termina la egalitate cu Ajax