FCSB

Hajduk Split, bestia nera pentru echipele romanesti in cupele europene

Sursă foto: https://twitter.com/hajduk

FCSB se lupta nu doar cu Hajduk Split pentru calificarea in playoff-ul Europa League, dar si cu o statistica nefavorabila echipelor romanesti in confruntarile cu gruparea de la Adriatica.

Din zece meciuri disputate de echipele din Romania cu Hajduk Split formatiile noastre au castigat doar de doua ori si de fiecare fara sa schimbe cu ceva soarta calificarilor.

In ceea ce o priveste pe FCSB, pe vremea cand inca purta denumirea de Steaua, adica in seonul 1994/1995, a invins-o pe Hajduk Split in deplasare, cu 4-1, in ultimul meci din faza grupelor Ligii Campionilor. Un rezultat care a ramas de palmares si pana acum singura victorie a unei echipe romanesti pe Poljud, arena celor din Split.

Universitatea Craiova a deschis seria in sezonul 1983/1984 al Cupei UEFA. Dupa 1-0 in Banie rezultatul s-a repetat la retur dar in favoarea lui Hajduk, echipa care avea sa se califice in urma loviturilor de departajare.

Dinamo a cunoscut si ea dezamagirea in urma confruntarilor cu Hajduk Split: 1-3 in Stefan cel Mare si 0-3 in deplasare, in sezonul 2010/2010 al Europa League.

In acelasi sezon si in turul imediat urmator Hajduk a luat-o la mana pe Unirea Urziceni: 4-1 pe Poljud si 1-1 in Romania.

Ultima echipa care le-a iesit in cale croatilor a fost CSMS Iasi, actuala Poli Iasi, in sezonul 2016/2017 al Europa League. In Copou a fost un 2-2 norocos obtinut de croati, pentru ca la retur Hajduk sa se impuna la limita, cu 2-1.



Hajduk Split, bestia nera pentru echipele romanesti in cupele europene