FCSB

Hagi: "La Steaua va fi mereu presiune"

Antrenorul Stelei, Gica Hagi, a declarat ca debutul Stelei in mandatul sau nu a fost unul tocmai convingator din cauza accidentarilor si a presiunii pe care calificarea in Liga Campionilor o punea pe umerii sai, dar si pe cei ai jucatorilor.
"Eu am fost linistit dintotdeauna. E doar un inceput de campionat, in care obiectivul cel mai important era intrarea in grupele Ligii Campionilor. Cu acest gand s-a muncit din pregatire, au fost multe lucruri de pus la punct. Am realizat acest obiectiv din cauza unei munci colective. Suntem in grafic, lucrurile merg bine. Speram sa mergem din ce in ce mai bine. Presiune exista mereu. La Steaua va fi mereu presiune. Plecam ca favoriti si era neaparat sa intram in Champions League", a spus Hagi la Special

Antrenorul Stelei a vorbit si despre situatia accidentatilor de la Steaua, in special despre cea a lui Mihaita Plesan si Mirel Radoi. Hagi considera ca Steaua are solutii de rezerva si ca va fi mai puternica cu Badea, Iacob si Cristocea.

"O preocupare foarte mare a mea a fost sa recuperam jucatorii cu probleme medicale. Cu Radoi si Plesan eram mult mai tari. Suntem tari, avem alternative, sper ca cei care o sa intre sa joace cat mai bine, dar cu Radoi si Plesan eram mult mai puternici. Eu m-as bucura foarte mult sa revina Badea, Cristocea, Iacob la nivelul de 100%. Sunt trei jucatori foarte importanti pe care nu i-am avut deloc, jucatori care pot aduce ceva bun. Il mai am si pe Surdu acum. Cu cat o sa fim mai multi, o sa fim si mai puternici. Cred in jucatorii pe care ii am, trebuie sa gasim solutii, atat in aparare, la mijloc, cat si in atac. Majoritatea lotului sta bine, fizic si medical. In aparare, solutii avem. Stam bine", e de parere antrenorul Stelei.

Gica Hagi considera ca Steaua poate trece de grupele Ligii Campionilor daca va avea curaj si daca la echipa nu vor mai fi probleme cu accidentarile

"Trebuie sa credem, sa avem curaj. Cu toate ca intalnim doi adversari foarte puternici, Sevilla, clubul care a castigat cel mai mult in ultimii doi ani in Europa, si Arsenal, care a  jucat in ultimii doi ani o finala de Champions League. Depinde de conjunctura, de factori. Sunt sase meciuri si va depinde cum vom ajunge la acele meciuri. Sper sa fim sanatosi si o sa ne batem. Nu o sa fie usor in fata a doua echipe care demonstreaza ca sunt in forma mare, atat in pregatiri, cat si in oficiale. Nici noi si nici Slavia Praga nu o sa stam cu mainile in buzunar, pentru ca am ajuns in Champions League. Va depinde foarte mult de curaj", a opinat Hagi.

Tehnicianul Stelei ii contrazice pe cei care vorbesc despre "norocul Stelei", aducand aminte ca echipa pe care o antreneaza a primit doua goluri in ultimul minut, cu BATE Borisov si Unirea Urziceni, singurele rezultate nefavorabile ale Stelei din acest debut de sezon.

"Imi pare rau ca toata lumea vorbeste de noroc. Nu e noroc, e munca. Stau si ma gandesc oare unde a fost norocol nostru? Am luat doua goluri in minutul 93. Asta nu se poate numi noroc, ci ghinion. Pana la urma, norocul face parte din joc, dar se vorbeste prea mult de el", a spus Hagi.

Gica Hagi a facut o caracterizare a grupei H din Liga Campionilor, unde Steaua va intalni Arsenal, Sevilla si Slavia Praga. "Strangem informatii, Slavia e o echipa mai putin cunoscuta. E din fotbalul ceh, e echipa cu forta multa, dintr-o tara cu un fotbal destul de bun. De Arsenal si Sevilla nu mai are rost sa vorbim pentru ca ii cunoastem foarte bune. Steaua va fi Steaua, Hagi e doar antrenor, nu joaca. Vor juca baietii, ei sunt artistii. Va fi foarte greu. Si cu Arsenal si cu Sevilla, dar si cu Slavia. Nu va fi un esec daca nu trecem de grupe, pentru ca noi ne-am indeplinit deja obiectivul. Nu mai avem nici un fel de presiune, exista doar incredere, munca si curaj. Nu fac comparatii cu grupa de anul trecut pentru ca in Champions League toti adversarii sunt buni sau foarte buni. Sevilla va juca altceva cu noi decat ce a jucat cu AEK", a caracterizat Hagi adversarele din Liga Campionilor.

Tehnicianul Stelei spune ca a trecut peste conflictul cu patronul Gigi Becali si spune ca exista anumite persoane care vor raul Stelei, facand referire la Mihai Stoica si Victor Piturca.

"Nu mai puneti atacul lui Gigi Becali. A trecut, a iesit foarte bine, cu o victorie acasa contra lui BATE, fara multi jucatori. Eu i-am zis ca vreau liniste pentru ca vreau sa muncesc. Cred in munca, nu in cearta. Hai sa lasam munca si rezultatele vor iesi prin multa munca, unitate de grup si liniste. S-au incercat sa se rupa lucrurile. Exista interese ca lucrurile sa nu mearga bine la Steaua. Fiecare are opinia lui si poate sa si-o expuna, dar sunt lucruri care vor sa ne scoata din linistea in care ne pregatim", a afirmat Hagi.

Dupa ce in turul trei preliminar al Ligii Campionilor a eliminat campioana Belarusului, Hagi si-a expus impresiile despre BATE Borisov si ii sfatuieste pe jucatorii nationalei Romainei sa fie atenti si sa nu-i trateze de sus pe bielorusi.

"Cred ca va fi un meci foarte greu. Trebuie sa jucam foarte bine, foarte exact. Noi in prima repriza am tratat putin superficial meciul, le-am dat spatiu si timp si si-au pus in joc calitatile: viteza si tehnica. Ei sunt foarte iuti, artagosi, se bat foarte bine in teren si asa trebuie sa fim si noi. Noi la BATE, la pauza, ne-am jucat calificarea, pentru ca am jucat repriza a doua foarte bine", a declarat Hagi.

Nicolae Dica, cel mai bun jucator al Stelei din acest debut de sezon, a fost laudat de Gica Hagi, care a spus despre el ca ii trebuie performante pentru a ajunge in topul celor mai buni jucatori din lume.

"Dica este un jucator important, asa cum a fost si Hagi odata. Trebuie sa fim mandri de el. Isi face datoria, e decarul nostru si ma bucur ca o face bine. Lui Dica ii trebuie performante pentru a fi in topul celor mai buni jucatori din lume. E un jucator care se misca bine in teren, vede golul", a spus Hagi, adaugand despre noua strategie de transferuri a Stelei ca  "daca exista o strategie si o planificare nu cred ca e ceva gresit. Important e sa nu ne slabim. Trebuie sa alegem momentele potrivite."

Gica Hagi nu stie cat va sta la Steaua, dar spune ca atata timp cat va fi in Ghencea va da tot ce are mai bun. "Nu stiu cat o sa stau la Steaua. Pot sa garantez ca imi place meseria asta, ca o sa dau 100%. Sunt la clubul la care am tinut si o sa dau totul si o sa ma misc greu de aici. Sper sa am succes, pentru ca el este cel care iti da liniste si te mentine", a conchis Hagi.

Onlinesport


Hagi: "La Steaua va fi mereu presiune"