FCSB

Gnohere o califica pe FCSB in playoff-ul Europa League cu gol in prelungiri

Sursă foto: facebook.com/FCSBOfficial

FCSB a invins-o pe Hajduk Split, cu 2-1, prin dubla reusita de francezul Harlem Gnohere. Primul gol a fost inscris din lovitura de la 11 metri imediat dupa pauza, pentru ca a doua reusita sa vina in minutele suplimentare cu o lovitura de cap. Hajduk Split egalasa in minutul 82 prin Said, iar la 1-1 echipa croata era calificata.

Miza calificarii si-a pus din plin amprenta asupra jocului din primele 45 de minute, o repriza fara ocazii importante de gol la cele doua portii.

Dupa primul sfert de ora Nicolae Dica a fost fortat sa efectueze deja prima inlocuire dupa ce Filip s-a accidentat. Locul acestuia in linia de mijloc a fost luat de Nedelcu.

Croatii as-a vazut prima data la poarta lui Balgradean in minutul 22 la o lovitura de la coltul terenului. Mingea reluata cu capul nu i-a pus nicio problema lui Balgradean.

Prima sansa pentru FCSB a aparut in minutul 27 la patrunderea lui Tanase. Acesta a tinut insa nepermis de mult mingea in stilul caracteristic si in cele din urma a fost blocat de un adversar.

Interventie decisiva a lui Morais in minutul 31 la o faza de contraatac cu deposedare in fata unui Said care ar fi ramas singur cu portarul.

Minutul 39 l-a adus in prim plan pe Gnohere, atacantul francez care a patruns in dribling si doar interventia lui Vucur a salvat-o pe Hajduk. Cornerul rezultat ramanea insa fara rezultat pe tabela de marcaj.

Penalty pentru FCSB obtinut de Benzar in minutul 52 la un hent comis de un aparator de la Hajdul. Un hent fost semnalizat de arbitrul asistent, centralul lasand jocul liber intr-o prima faza.

Gnohere si-a asumat responsabilitatea executarii si a transformat pentru 1-0 cu un sut pe jos in minutul 55.

Un avantaj de care FCSB n-a reusit sa tina decat pana in minutul 82 cand Said restabilea egalitatea cu o lovitura de cap dupa o centrare din flancul drept.

La una dintre ultimele faze ale meciului, in cele patru minute suplimentare aratate de la margine, FCSB a punctat prin lovitura de cap a lui Gnohere dupa o centrare din flancul drept. Un gol care a calificat-o pe FCSB in playoff-ul Europa League si care i-a redus la tacere pe cei 1000 de suporteri croati.

Caseta tehnica

FCSB: Bălgrădean – R. Benzar, Planic, Bălaşa, Morais – Pintilii (Rusescu ’83), L. Filip (Nedelcu ’15) – Man, Fl. Tănase (Moruţan ’46), Teixeira – Gnohere. Antrenor: Nicolae Dică

Hajduk Split: Posavec - Juranovic, Vucur, Mikulic, Lopez (Gyurcso ’65) – Juric (Jairo ’56), Caktas, Barry - Said, Ivanovski (Sego ‘73), Fomitschow. Antrenor: Zeljko Kopic

Spaniolul Juan Martinez Munuera a arbitrat meciul.



Gnohere o califica pe FCSB in playoff-ul Europa League cu gol in prelungiri